Confidenţialitate

Prima pagină, 18 iunie 2015

Parlamentarii îşi dau liber la trafic de influenţă, potrivit ziarului Adevărul. În paralel cu legea pensiilor speciale, mai mulţi deputaţi PSD au scos de la naftalină un controversat proiect privind activităţile de lobby. Aleşii vor să se asigură că pot fenta astfel legislaţia penală.

România liberă notează că, în încercarea sistematică și tot mai agresivă de a îngreuna lupta anticorupție și de a slăbi încrederea populației în sistemul de justiție, PSD și partenerii săi de guvernare și-au găsit aliați și în rândul magistraților. În prezent, pe agenda procurorilor și judecătorilor se „înghesuie“ nume din ce în ce mai grele din tabăra Puterii. În vreme ce preşedintele Senatului deplânge soarta premierului, şefa Asociaţiei Magistraţilor, Gabriela Baltag, reclamă modul în care sunt numiți și promovați procurorii DNA și DIICOT, care nu ar da examene „foarte serioase“, precum susțin judecătorii, dar și de salariile mai mari de care ar beneficia anchetatorii.

 Jurnalul naţional observă că familia Băsescu şi-a adăugat în palmares încă un dosar de trafic de influenţă. Nepotul fostului preşedinte, Dragoş, ar fi perceput un milion de euro de la un afacerist pentru a-l feri de închisoare. Un grup de suspecţi din care face parte şi ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop.

Se anunţă cea mai grea zi pentru Grecia, potrivit Ziarului Financiar. Statul elen află dacă mai rămâne sau nu în zona euro. Atena cere bani de la partenerii europeni, dar vrea să impună condiţiile jocului. Grecii au fost păsuiţi să achite, până la sfârşitul acestei luni, o tranşă dintr-un împrumut mai vechi luat de la Fondul Monetar Internaţional. În caz contrar, aceştia nu vor mai primi alţi bani, ceea ce însemnă incapacitate de plată.

Gazeta sporturilor scrie că finanţatorul Stelei ar fi dispus să investească o jumătate de milion de dolari, pentru a aduce un atacant de Liga Campionilor. Ca să-l împrumute un sezon pe golgheterul Claudiu Keşeru, gruparea din Ghencea ar urma să renunţe la această sumă imensă din banii pe care îi are de primit de la formaţia qatariotă Al Garafa.