Confidenţialitate

Prima pagină | 18 ianuarie 2018

Adevărul observă că preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Liviu Dragnea caută să se anihileze reciproc, iar la mijloc sunt prinse instituţii precum Serviciul de Informaţii Externe şi Direcţia Naţională Anticorupţie. Surse politice au confirmat că liderii social-democraţi plănuiau să-l suspende miercuri pe şeful statului, când deja Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate într-o şedinţă comună. Potrivit Constituţiei, preşedintele poate fi suspendat numai cu votul celor două Camere. În hotărârea de suspendare, coaliţia PSD-ALDE ar fi invocat refuzul preşedintelui de a semna revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kövesi. Totodată, şeful statului urma să fie acuzat că a tergiversat desemnarea unui nou şef SIE, în condiţiile în care spionajul românesc nu mai are director plin de doi ani, de la demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu. Nu întâmplător PSD alesese ziua de miercuri. Joi e programată sentinţa lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, iar o eventuală suspendare a preşedintelui ar fi pus presiune pe Justiţie, potrivit unor surse din tabăra social- democrată.

Potrivit României Libere, proiectul noii legi a pensiilor, ţinut la mare secret de ministrul Muncii, nu va aduce echitate în sistem, ci doar va pune mai multă presiune pe contributori. Speciealiştii lucrează la mai multe scenarii care nu sună deloc bine pentru viitorii pensionari. Angajaţii vor fi supuşi, curând, unui nou experiment menit a le mai stoarce ceva bani pentru bugetul de pensii. Pe de altă parte, şi angajatorii ar putea fi nevoiţi să cotizeze iar către acest buget. Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că nu va da nici un fel de detalii despre proiect până când acesta nu va fi lansat în dezbatere, peste o lună.

Cele mai moderne abatoare ale României au fost date la fier vechi, scrie Jurnalul Naţional. Înainte de 1989, în România se creşteau peste 14 milioane porci şi 6 milioane de bovine. Acum, e dezastru în sectorul zootehniei. Importurile de carne domină, la ora actuală, piața. Nu reușim nici măcar să ne asigurăm necesarul de furaje.

Potrivit Ziarului Financiar, pentru prima dată în ultimul deceniu, economia locală are 12 companii antreprenoriale cu vânzări de peste un miliard de lei. Tot ca o premieră, primele cinci firme din clasament raportează afaceri de cel puţin 2 miliarde de lei. Dedeman Bacău este liderul companiilor antreprenoriale pentru al cincilea an consecutiv după ce, în 2017, businessul din bricolaj al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl a avansat cu 20%, la peste 6,3 miliarde de lei.

Sub tiltlul “Fără număr, de la fina pentru naşu’!”, Gazeta Sporturilor scrie că Gabriela Firea i-a dat cu dedicaţie lui Gigi Becali îngrijirea terenului de pe Arena Naţională, preţ plătit de bucureşteni, oricât ar costa. Protocolul 4048 din 27 octombrie 2017 a fost semnat de însuși primarul general și președintele FCBS, Valeriu Argăseală. Firma Cris Garden a încasat 302.000 de lei în ultimele două luni ale anului trecut, bani achitați din bugetul public. Gigi Becali a fost nașul Gabrielei Firea la nunta acesteia cu Florentin Pandele, în vara anului 2011.