Prima pagină, 18 februarie 2016

Premierul tehnocrat a fost umilit de Senat, citim în Adevărul. Dacian Cioloş a explicat că ANAF nu a făcut altceva decât să aplice legea atunci când a notificat trustful Intact că trebuie să părăsească sediul în cinci zile. Apoi, șeful guvernului a mai arătat că tot legea prevede că un imobil confiscat poate fi valorificat de stat doar prin vânzare, şi nu prin închiriere, lucru despre care trustul a fost înştiinţat încă de anul trecut. Argumentele legale nu avut însă nicio valoare în faţa parlamentarilor. Discursurile pătimaşe ale acestora au căpătat accente de-a dreptul groteşti. Însă poate cea mai ciudată reacţie i-a aparţinut preşedintelui Klaus Iohannis, care a criticat abordarea „heirupistă“ a ANAF.

Jurnalul Naţional scrie că familia fostului şef al Fiscului este implicată într-o rețea de offshore-uri cu interese pe piaţa gazelor din Ucraina. Aceeaşi reţea controlează, în România, alături de fiica şi de soţia lui Gelu Diaconu, afaceri imobiliare şi de turism. Fostul preşedinte ANAF face parte din consiliile de administraţie ale GDF Energy România şi Romgaz.

România Liberă observă că Parlamentul calcă, din nou, Justiția în picioare. Camera Deputaților a respins cererile procurorilor de reținerea și arestare a deputatului social-democrat Mădălin Voicu, implicat într-un dosar de deturnare a 6 milioane de euro din fondurile destinate comunității romilor. În schimb, Nicolae Păun, de la Partida Romilor, mai puțin influent în legislativ, poate fi reținut.

Potrivit Ziarului Financiar, leul are o lună februarie de vis. Moneda naţională a câştigat un procent şi jumătate în faţa celei europene, iar dobânzile sunt la minime. Supralichiditatea din piaţa interbancară îşi spune de asemenea cuvântul.

Salatiera lui Gino Iorgulescu, titrează Gazeta Sporturilor. Liga Profesionistă de Fotbal a prezentat noul trofeu fotbalistic, primul care va fi oferit în sistem play-off.