Prima pagină | 17 septembrie 2018

Adevărul îl prezintă de Ştefan Mandel, contabilul a „păcălit“ în mod legal, ani la rând, loterii din diverse ţări şi a câştigat de 14 ori premiul cel mare. O poveste fascinantă, începută în anii ’60 în România comunistă şi ajunsă acum pe o insulă exotică din largul coastelor Australiei. Românul şi-a transformat algoritmul într-o afacere. Despre câştigul la loterie, Ştefan Mandel spunea încă de la început că nu există o formulă magică. Potrivit lui, aplicată corect, matematica poate garanta o avere.

Jurnalul Naţional observă redescoperirea meseriașilor de altădată. Generațiile de azi migrează spre salarii mai bune. Tinerii nu au chef să lucreze. Având experiență profesională, pensionarii au devenit noua speranță pe piața muncii. În plus, angajații de vârsta a treia nu au pretenții financiare foarte mari.

Din Ziarul Financiar aflăm că mai mulţi antreprenori autohtoni îşi pun banii împreună pentru a salva companiile româneşti aflate în continuare în dificultate. Platforma de investiţii ROCA a primit o nouă infuzie de capital, ajungând la 13,5 milioane de euro.  Pe lângă Dan Şucu de la Mobexpert şi fraţii Pavăl de la Dedeman, au pus bani Teodora Popa de la Transavia şi Cristian Pop, fostul proprietar al lanţului de pet shopuri Animax. “Pentru o companie, intrarea în portofoliul platformei ROCA înseamnă management specializat, acces la finanţare, dar şi apartenenţa la această comunitate de business, cu parteneri de încredere, investitori şi experţi, care îşi aduc aportul experienţei lor, făcând posibilă prin efortul colectiv dezvoltarea brandurilor româneşti“, spune Rudolf Vizental, CEO al ROCA.

România Liberă scrie că teza de doctorat, în original, a fostului general SRI Florian Coldea, intitulată „Managementul schimbării în serviciile de informații“, a dispărut de la Biblioteca Națională a României, sub pretextul împrumutării sale către o altă instituție a statului. Documentul dispărut acum trei ani de zile era cel pe baza căruia se putea determina dacă fostul prim-adjunct al directorului SRI a comis sau nu un plagiat în momentul în care și-a întocmit lucrarea de doctorat. Pentru a dezlega enigma dispariției acestui document unic, fostul director interimar al Bibliotecii Naționale, Octavian Gordon, a făcut plângere penală la Parchet și s-a adresat direct procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Gazeta Sporturilor consemnează al cincilea meci consecutiv încheiat cu acelaşi 1 la 1 între FCSB şi CFR Cluj. Unica diferenţă faţă de precedentele 4 partide este că în cea de aseară roş-albaştrii au deschis scorul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS