Confidenţialitate

Prima pagină, 17 octombrie 2016

România Liberă observă o răsturnare de situaţie la Ministerul Apărării. După ce a anunţat înfiinţarea unei comisii care să investigheze gradul de general al fostului vicepremier Gabriel Oprea, ministrul Mihnea Motoc a blocat accesul la informaţii. MApN refuză să facă publice datele referitoare la reactivarea lui Gabriel Oprea cu gradul de colonel, în 2000, după 7 ani de rezervă. Momentul a deschis drumul ilegalităţilor care l-au făcut general pe fostul şef UNPR.

Potrivit Jurnalului Naţional, corespondenţa dintre Fisc şi contribuabili înseamnă aproape un milion de scrisori expediate pe lună. Costurile acestui mijloc rudimentar de comunicare se ridică la 10 milioane de euro pe an. Preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, recunoaşte că, în urma acestei operaţiuni, statul mai degrabă pierde bani decât câştigă.

Ziarul Financiar scrie că exporturile de mobilă au crescut cu 9,7 % în prima jumătate a  anului faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Valoarea acestora a depăşit un miliard de euro. Cifra reprezintă o pondere de 3,96% din exportul total al României.

Gazeta Sporturilor relatează că steliştii au jocat iar penibil, aseară, în partida pierdută cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-1. Roş-albaştrii au jucat ultimele 20 de minute în superioritate numerică. Deşi echipa se află pe primul loc în clasament, antrenorul Laurenţiu Reghecampf pare în criză de idei.