Prima pagină | 17 octombrie 2018

Copiii de aur, titrează Gazeta Sporturilor. Puştii antrenaţi de Mirel Rădoi s-au calificat entuziasmant la Campionatul European, după o pauză de 20 de ani. În faţa a 12.000 de suporteri adunaţi în tribunele stadionului din Ploieşti, naţionala de tineret a României a învins selecţionata din Liechtenstein cu 4-0. Turneul final continental va fi găzduit de Italia şi San Marino în iunie 2019.

Jurnalul Naţional consemnează că românii aruncă 6.000 de tone de mâncare pe zi. O lege pentru combaterea fenomenului a fost adoptată încă din 2016. Intrarea ei în vigoare a fost amânată de trei ori – de două ori prin OUG și o dată prin lege. Următorul termen ar fi 1 februarie 2019. Explicația este că Ministerul Agriculturii nu a emis normele de aplicare.

Potrivit României Libere, fiscalitatea a scăzut la nivel național, dar apare reversul acestei medalii. Taxele și impozitele locale sunt noile biruri care le dau de furcă antreprenorilor. Primăriile încep să pună presiune pe IMM-uri pentru a aduna cât mai mulți bani pentru salarii și investiții și deja se conturează un nou val de măsuri fiscale aberante, adoptate la nivel local.

Adevărul atrage atenţia că ANAF poprește conturi chiar dacă persoana a plătit prin Ghișeul.ro. Disfuncționalitățile sistemului informatic al Fiscului se resfâng din nou asupra contribuabililor. Sunt numeroase cazurile în care conturile acestora sunt blocate, deși aceștia și-au achitat dările online.

Sub titlul “Se îngroaşă gluma”,  Ziarul Financiar scrie că, în august şi septembrie, vânzările de locuinţe au scăzut cu 30% în toată ţara. În Bucureşti, căderea a fost şi mai abruptă. Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare la nivel naţional în cea de-a opta lună a acestui an este cu 16.410 mai mic faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS