Confidenţialitate

Prima pagină, 17 noiembrie 2015

Adevărul observă că menţinerea stabilităţii macroeconomice, continuarea luptei anticorupţie şi o nouă lege a sănătăţii sunt la loc de cinste în programul de guvernare al lui Dacian Cioloş. În tot acest timp, respetând cu sfințenie directiva de partid, deputații și senatorii au dat aviz favorabil pentru nominalizări, inclusiv pentru Cristina Gușet, pusă la zid în timpul audierilor.

Potrivit Ziarului Financiar, cele 13 pagini ale programului de guvernare conţin ambiţii moderate. Codul Fiscal rămâne în picioare. În focul audierilor, noul guvern promite că va păstra reducerile de taxe angajate de fostul executiv şi că „va renegocia“ deficitul cu Bruxellesul.

România liberă aminteşte că partidele parlamentare, cu excepţia ALDE, au anunţat ca vor vota învestirea noului Executiv, dar vor analiza punctual iniţiativele particulare. În lipsa sprijinului pentru comasarea alegerilor, premierul desemnat a renunţat la idee, inclusă iniţial în programul de guvernare.

Complexul de la Năvodari trăiește destinul implacabil a tot ce a însemnat bunuri moștenite de la regimul comunist, aflăm din Jurnalul naţional. Schema este binecunoscută. Un patrimoniu construit înainte de 1989 încape pe mâna unor „băieți deștepți” care nu au avut în trecut nicio contribuție la clădirea acelui bun. La Năvodari, în acest scenariu intră chiar primarul, care a reușit în episoade diferite fie să înhațe o bucată pentru sine, fie să o plaseze strategic la apropiați.

Gazeta sporturilor anunţă că Helmuth Duckadam va suferi o nouă operaţie. Genunciul de la piciorul stâng îi va fi înlocuit cu unul din metal. Va fi a 8-a intervenţie chirurgicală pentru Supereroul Stelei de la Sevillia.