Prima pagină, 17 mai 2016

Adevărul observă că românii din diaspora primesc în sfârşit satisfacţie, la mai bine de un an şi jumătate de la scrutinul prezidenţial. Fost ministru de Externe, senatorul Titus Corlăţean este chemat să dea socoteală pentru umilinţa suportată de alegători, atunci când au fost obligaţi să stea la cozi ore întregi pentru a vota. Procurorii anticorupţie cer Senatului ridicarea imunităţii parlamentarului pentru a-l putea urmări penal.

România Liberă aminteşte că, în urmă cu un an, a dat în judecată Ministerul Afacerilor Externe, după ce instituţia a secretizat datele despre votul din diaspora, din 2014. Încercând să-l protejeze pe Titus Corlăţean, un judecător a avut nevoie de şase luni pentru o motivare de câteva paragrafe. Textul a preluat integral argumentele ministerului, inclusiv unele inacceptabile pentru o democraţie.

Potrivit Jurnalului Naţional, împrumutaţii care vor să predea cheile locuinţelor la ghişeele băncilor şi să scape de datorii mai au de aşteptat. Bancherii au anunţat că vor ataca legea în instanţă invocând neconstituţionalitatea, astfel încât lupta se va muta definitiv la CCR. Din 10 executori judecătoreşti care activează în Bucureşti, doar doi au spus că primesc notificări pentru darea în plată. Onorariul cerut a fost de 100 de lei.

Ziarul Financiar scrie că preţul de producţie al unui automobil Dacia produs la Mioveni este aproape la jumătate faţă de cel de la dealer, în condiţiile în care acesta nu include costurile legate de transport şi marketing. „La poarta fabricii“, preţul mediu al unui autoturism din gama Logan, Sandero şi Duster este de 6.800 de euro. Spre comparaţie, preţul mediu de piaţă urcă spre 15.000 de euro cu TVA.

Cine termină în picioare? se întreabă Gazeta Sporturilor pe prima pagină. Finala Cupei României este pentru Dinamo şi CFR Cluj ultima şansă de a salva un sezon mediocru.