Prima pagină, 17 iulie 2015

Performanţă de neimaginat, titrează România liberă. Deşi a fost inaugurat în urmă cu 8 luni, viaductul de la Aciliu s găseşte într-un proces de degradare continuă. Pentru această lucrare de mântuială, statul român şi Uniunea Europeană au plătit 44 de milioane de euro.

Din Jurnalul naţional aflăm cum îşi bat joc autorităţile de o văduvă cu doi copii. De peste 8 ani, aceştia sunt nevoiţi să trăiască pe străzi. De ceva vreme, cei 3 locuiesc într-o rulotă veche, de împrumut, după ce înainte “cămin” le-a fost caroseria ruginită a unei Dacii-papuc. Femeia şi-a pierdut speranţa că vor ajunge să stea într-o locuinţă adevărată.

Cotidianul Puterea dezvăluie că Direcția Generală Antifraudă, din subordinea ANAF, a desfășurat un control naţional la restaurante și saloane de cosmetică, în decursul lunii iunie și în primele zile ale lunii iulie. Au fost verificate registrele de bani personali și banii din bacșișuri. Prevederile legale au fost abrogate, la 1 iunie.

Ziarul Financiar observă că semnalul de neîncredere în economia românească stă ascuns în statisticile unei instituţii puţin cunoscute, dar de o importanţă vitală pentru sistemul bancar, Fondul de Garantare a Depozitelor. În ultimii 2 ani, în mod cu totul neaşteptat pentru o economie în creştere, volumul depozitelor mari a crescut. Numărul conturilor în care există peste 100.000 de euro a ajuns la 22.000.

Adevărul de weekend face portretul muncitorului genial. Marele sculptor Constantin Brâncuşi a avut un vis: acela de a ajunge cineva, de a fi celebru, să se audă despre el în toată lumea. În spatele renumelui său se ascunde însă ceva aproape uitat astăzi, când ne sunt livrate sute de poveşti de succes. Acel ceva era truda.

Atenţie, câine rău! titrează Gazeta sporturilor. Dinamo şi-a adus un vârf înalt de un metru şi 85 de centimetri şi cântărind 84 de kilograme. Francezul (H)arlem Eddy-Gnohere a evoluat în liga a doua belgian, iar pentru fizicul său impresionant a fost poreclit “bizonul”.