Confidenţialitate

Prima pagină, 17 ianuarie 2017

Adevărul notează că toate unităţile de primiri urgenţe din ţară lucrează la foc continuu de la începutul acestui an. Nu pentru că stăm mai prost cu sănătatea, ci pentru că pacienţii preferă spitalele în locul medicilor de familie. Autorităţile au dat startul unei campanii pentru a învăţa populaţia când să folosească sistemul de urgenţă și când nu.

Citând presa din Statele Unitea, România Liberă scrie că invitaţiile la diferitele momente ale ceremoniei de învestire ca preşedinte a lui Donald Trump se fac în schimbul unor donaţii consistente, care pot depăşi un milion de dolari. De altfel, suma colectată de comitetul pentru evenimentul din 20 ianuarie este impresionantă, anume 90 de milioane de dolari, dublă faţă de suma strânsă în 2013 de comitetul de instalare a lui Barack Obama. Până acum, premierul Sorin Grindeanu nu a oferit nici un fel de detalii legate de invitarea în America. Liviu Dragnea, şeful Camerei Deputaţilor, a declarat că se va “încăpăţâna” să meargă la Washington. În schimb, Administraţia Prezidenţială a precizat ca cei doi nu vor reprezenta “statul român”.

Potrivit Jurnalului Naţional, vestea că Nutella a început să fie retrasă din supermarketurile din Italia, pentru că anumite substanţe din compoziţia uleiului de palmier ar fi cancerigene, s-a răspândit rapid, stârnind panică şi printre consumatorii din România. Deşi, până în prezent, nu există suficiente studii ştiinţifice care să arate, fără dubiu, nocivitatea acestui ulei, în ultimii ani, a fost în centrul a numeroase polemici legate în special de posibilele efecte negative asupra sănătății.

Ziarul Financiar a realizat în exclusivitate un top al celor mai importante tranzacţii semnate anul trecut, o analiză care include 70 de acorduri. Valoarea acestora se apropie de 3 miliarde de euro. Pragul de intrare în acest “club” a fost de 100 de milioane de euro.

Omul din umbră, titrează Gazeta Sporturilor. Sursele publicaţiei spun că Victor Piţurcă nu doar sprijină înlătrarea lui Gigi Becali, ci va fi acţionar în noul club Steaua. Fostul selecţioner ar investi jumătate de milion de euro în societatea pe acţiuni care va susține echipa, la care ar mai contribui şi suporterii şi diverse companii.