Confidenţialitate

Prima pagină, 17 februarie 2016

Adevărul observă că PSD şi PNL implică Senatul în războiul cu statul purtat de trustul lui Dan Voiculescu. Obligat de cele două partide, premierul Dacian Cioloş merge azi în Parlament, pentru a explica de ce televiziunile mogulului aflat în închisoare vor fi evacuate. Ordinul Fiscului a venit abia după un an şi jumătate de la sentinţa definitivă de condamnare şi confiscare dată în cazul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Analizând același caz, Jurnalul Naţional consideră că autorităţile se dovedesc mumă pentru o parte a presei şi ciumă pentru cealaltă. Înființată la începtul acestui an, Direcția de Executări Silite se dovedește o structură de forță, care ar dori să se impună prin intimidare. Conducerea Senatului așteaptă explicații din partea premierului.

România Liberă se întreabă cine a pus adaos comercial la tratamentul cumpărat din donaţii pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. Compania de stat Unifarm a distribuit spitalelor un kit cu medicamente care, potrivit calculelor publicaţiei, costă mai mult decât dacă ar fi fost cumparate din farmacii. Societatea a achiziţionat produsele direct de la producător, cu o reducere consistentă. Unifarm evită să ofere explicaţii.

Potrivit Ziarului Financiar, România are peste 3 milioane şi jumătate de ferme gospodăreşti, o treime din numărul total înregistrat la nivelul întregii Uniuni Europene. Un indicator care ne plasează detaşat pe primul loc în spaţiul comunitar. Suprafaţa unei ferme româneşti este, însă, de 4 ori şi jumătate mai mică decât media celor din restul statelor europene. Aproape tot ce se produce în gospodăriile de la noi este folosit pentru autoconsum.

Gazeta Sporturilor publică pe prima pagină o fotografie cu glezna umflată a lui Ioan Hora, atacantul Pandurilor, după intrarea portarului de la ASA Târgu Mureş. Articolul are un titlu-întrebare, anume “N-a fost 11 metri?”, pentru că penalty-ul acordat la meci a stârnit controverse. Verdictul medicilor este dureros, anume entorsă de gradul doi.