Confidenţialitate

Prima pagină, 17 februarie 2017

Adevărul scrie că noile reguli în asigurări sunt în avantajul şoferilor. Firmele care încheie poliţe de asigurare obligatorie sunt obligate să constate daunele oriunde doreşte păgubitul în cel mult cinci zile. După acest termen, şoferul este liber să-şi repare maşina chiar dacă nu s-a făcut constatarea daunelor. Mai mult, reparaţiile se pot face în orice service autorizat, la alegerea păgubitului.

Jurnalul Naţional observă un “13-14” prin Parlament. Soarta controversatei Ordonanţe 13 a stârnit dezbateri aprinse pe scena politică. În vreme ce liderii Opoziţiei avertizează că aceasta ar putea intra oricând în vigoare, juriştii PSD dau asigurări că abrogarea textului, prin adoptarea Ordonanţei 14, este suficientă, nemaifiind nevoie de o lege separată pentru respingerea celei dintâi. Specialiştii în drept constituţional par să le dea dreptate social-democraţilor, deşi în Parlament există precedentul respingerii prin lege a unei ordonanţe deja abrogate.

România Liberă scrie despre nemuritorii de la vârful politicii. Relaţiile la nivel înalt şi jocurile de culise le permit unor demnitari să supravieţuiască schimbărilor de guverne. Unul dintre aceştia este Marius Nica, fost ofiţer MApN, care a devenit consilier în Guvernul Grindeanu, după ce a ocupat funcţii în cabinetele Ponta şi Cioloş.

Ziarul Financiar a aflat câţi salariaţi numără, de fapt, aparatul de stat. Un milion 350.000 de persoane lucrează în instituţiile statului. Bugetarii reprezintă 30% din totalul salariaţilor în România.

Gazeta Sporturilor scrie că Astra a obţinut o remiză frumoasă şi are nevoie de o victorie în Belgia pentru a se califica în optimile Europa League. Giurgiuvenii au fost conduşi în două rânduri, dar Budescu şi  Takayuky au egalat după faze superbe.