Prima pagină, 17 decembrie 2015

De neoprit, titlul mare de pe prima pagină de Gazetei Sporturilor. Cu 31 la 30, România a învins Danemarca la Campionatul Mondial de handbal feminin. Graţie celor 15 goluri marcate aseară, Cristina Neagu a adus naţionala în semifinalele competiţiei. După o pauză de 8 ani, tricolorele au pătruns în careul de aşi tot după prelungiri.

Legea antifumat aprinde spiritele în România, titrează Adevărul. Printre susţinătorii interzicerii acestui viciu în spaţiile publice se numără şi premierul Dacian Cioloş, care ieri a dat asigurări că legea va fi aplicată imediat după promulgare. La rândul lor, proprietarii marilor restaurante, cu un flux ridicat de clienţi, sunt convinşi că noile prevederi nu le vor afecta businessul, ci vor schimba puţin comportamentul clienţilor.

Din Ziarului Financiar aflăm că te poți îmbogăți din ideile altora. 400 de francize desfăşoară afaceri de două miliarde de euro pe an. Cele mai căutate sectoare pentru acest business sunt alimentația şi centrele de fitness sau care promovează o viaţă sănătoasă.

România Liberă face bilanţul primul an de mandat prezidenţial pentru Klaus Iohannis, care a „bifat“ principalele solicitări ale propriului electorat, anume promulgarea legii votului prin corespondenţă, cu unele mari lipsuri, şi înlocuirea lui Victor Ponta din funcţia de premier, urmare a unor ample proteste de stradă. România are, la ora actuală, primul guvern tehnocrat. Promisiunea că parlamentarii nu vor mai face scut în faţa colegilor cu problem penale a fost realizată doar parţial.

Jurnalul Naţional observă că, în faţa Justiţiei, aleşii îşi pierd subit din trufie. Roşesc, se bâlbâie şi abia îşi găsesc cuvintele. Atunci când, totuşi, le găsesc lasă judecătorii cu gura căscată. Spre exemplu, ne amintim că Marian Vanghelie dorea să meargă la facultate, iar Adrian Videanu – la un târg de marmură.