Prima pagină | 17 decembrie 2018

Jurnalul Naţional consemnează duminica furiei în PSD. Liviu Dragnea a cerut ieri în Consiliul Naţional al PSD soluţii sau măsuri legislative alternative la ordonanţa privind graţierea şi amnistia. Dacă nu sunt găsite astfel de soluţii, el a cerut celor responsabili să nu ezite şi să dea ordonanţă de urgenţă, deşi nu a pronunţat aceste cuvinte. Solicitarea sa a venit după un atac furibund la adresa preşedintelui Iohannis, a statului paralel şi a serviciilor secrete infiltrate în Justiţie.

Ziarul Financiar observă că Ungaria şi Cehia îşi încălzeasc gospodăriile cu gaz, deşi ambele sunt dependente de Rusia. În tot acest timp, România – care nu depinde de importuri – are prea multe locuinţe în care se bagă lemne în sobă. La ora actual, nici măcar jumătate din gospodăriile din ţară nu sunt conectate la reţeaua de distribuţie a gazului natural. Durata medie pentru realizarea unei racordări este de 6 luni, fiind necesară obţinerea a peste 15 autorizaţii. Astfel, birocraţia excesivă este o piedică în realizarea acestor investiţii.

Adevărul relatează despre fata terorizată de fiul unor politicieni, un caz muşamalizat de poliţişti. Pentru simplul motiv că l-a părăsit pe Vlad Andrei – fiul fostei membre USR Lavinia Andrei şi al lui Adrian Bădilă, fost subprefect al Capitalei, tânăra s-a trezit într-o situaţie din care părea că nu mai are ieşire: fostul iubit a postat poze nud cu ea pe site-uri de socializare, pe cele dedicate escortelor, dar şi pe grupurile interne ale Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, unde cei doi erau colegi. Când s-a dus la Secţia 8 Poliţie, a fost trimisă acasă pe motiv că responsabilul cu plângerile venea abia peste două zile. Cazul mediatizat de jurnaliştii de la Casa Jurnalistului a stârnit revolta societăţii civile. Oamenii şi-au amintit de Gheorghe Vlădan, angajatul de la Ministerul de Interne, care şi-a împuşcat soţia cu mai multe focuri de armă, deşi anterior aceasta depusese mai multe plângeri la Poliţie avertizând autorităţile că soţul ei are probleme comportamentale şi că se teme pentru viaţa ei. Ca şi în cazul Marei, nici pe soţia lui Vlădan nu a crezut-o nimeni până când nu a murit împuşcată.

România Liberă scrie despre efectele pe termen lung ale poluării, unul dintre cei mai mari dușmani ai fertilității și una dintre cauzele responsabile pentru situația gravă de la nivel global. Pe lângă amânarea maternității, problemele de sănătate de la nivelul aparatului genital sau bolile grave la vârstă tânără și contactul cu substanțe chimice din apă, aer, alimente ori recipiente de plastic se află pe lista factorilor de risc pentru infertilitate. Conform cifrelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, un cuplu din 6 se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește obținerea unei sarcini pe cale naturală.

Gazeta Sporturilor notează că, indiferent de vreme, FCSB nu are emoţii la Botoşani. Aseară, bucureştenii, au bifat al 7-lea succes pe terenul echipei din nordul Moldovei în tot atâtea confruntări disputate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS