Prima pagină, 16 septembrie 2015

Adevărul publică tehnici mafiote din dosarul lui Sorin Oprescu. Edilul Capitalei voia să-i cumpere tăcerea unui fost director din Primărie, arestat pentru mită anul trecut, şi care ar fi ameninţat cu dezvăluiri despre corupţia din instituţie. Tot Adevărul notează că, în încercarea de a obţine o sentinţă mai blândă, Dorin Cocoş a recunoscut că a corupt fosta conducere a Autorităţii de Restituiri.

România liberă remarcă un culoar deschis pentru Liviu Dragnea. La aproape 11 luni de la pierderea prezidenţialelor şi 3 luni de la demisia lui Victor Ponta din fruntea PSD, social-democraţii îşi vor alege noua echipă de conducere. Deşi amână a anunţul intrării în competiţia internă, Liviu Dragnea nu are contracandidat. Doar dosarul său penal, al cărui recurs se judecă pe 28 septembrie, îi dă unele bătăi de cap. Urmărind procesul torţionarului Ion Ficior, România liberă observă apariţia unor martori care îi iau acestuia apărarea.

Jurnalul naţional consemnează schimbările de viziune pe care politicienii de la Bucureşti le dovedesc în criza imigranţilor. Dacă anul trecut, premierul Victor Ponta poza în românul mândru şi ortodox, acum mizează pe toleranţă şi valori europene. Etnic sas, Klaus Iohannis a surprins la rândul său prin respingerea cotelor obligatorii propuse de Comisia Europeană.

Ziarul Financiar scrie despre eşecul tuturor guvernelor pe care îl vom deconta noi toţi. Mai sunt doar 4 luni până când România va pierde definitive fonduri europene de cel puţin 7 miliarde de euro. Rata de absorbţie a banilor comunitari rămâne scăzută.

Gazeta sporturilor constată că Şahtiorul antrenat de Mircea Lucescu n-a avut nicio şansă în faţa Realului, care s-a impus cu 4-0. Eşecul a fost decis de Ronaldo, care a reuşit un hattrick, de gafele portarului Piatov şi de arbitri.