Prima pagină, 16 octombrie 2015

Despre o reglare de conturi sub acoperirea anticorupţiei scrie România liberă. Arestarea fostului premier moldovean Vlad Filat pune paie pe foc în criza politica de la Chişinău. Dincolo de Prut, Justiţia nu este independentă, ci aservită politic celui mai mare adversar al său, oligarhul Vlad Plahotniuc.

Statele Unite ale Americii taxează ţâfnele naţionaliste ale lui Victor Ponta, notează Adevărul. Lozincile folosite de premier în campania prezidenţială de toamna trecută, şi accentuarea faptului că adversarul Klaus Johannis este minoritar religios, au fost dovezi că PSD-ul mai are de învăţat la capitolul toleranţă religioasă, susţine administraţia americană.

Deputaţii blochează hrana copiilor, citim în Jurnalul naţional. Elevii nu pot beneficia de o masă la şcoală pentru că programul care va înlocui „Laptele şi cornul” este blocat la comisii în camera inferioară a legislativului, care este for decizional. Proiectul a fost iniţiat în urmă cu doi ani şi de atunci zace în sertarele aleşilor.

Potrivit Ziarului Financiar, cele mai mari solduri ale creditelor sunt în judeţele unde sunt şi cele mai mari salarii. Bucureştenii şi ilfovenii aveau, la finele lunii august, credite contractate de aproape 36 de miliarde de lei (echivalentul a 8 miliarde euro), în creştere cu un miliard de lei faţă de nivelul atins în urmă cu un an, poziţionându-se pe primul loc în topul celor mai mari solduri ale împrumuturilor contractate de la bănci, indică datele BNR.

Alexandru cel mare, titrează Gazeta sporturilor. Chipciu a calificat Steaua în semifinalele Cupei Ligii. Şeptarul roş-albaştrilor marchează pe bandă rulantă, aseară reuşind al patrulea gol din ultimele 5 meciuri.