Prima pagină | 16 octombrie 2018

Potrivit ziarului Adevărul, elevii noștri merg trei ani şi jumătate degeaba la şcoală. Ultimul raport al Băncii Mondiale reiterează din nou incompetenţa învăţământului autohton. Deşi românii petrec 12 ani şi 2 luni în învăţământul preuniversitar, de fapt doar 8 ani şi 8 luni reprezintă o perioadă de formare efectivă.

România Liberă consemnează că Guvernul a modificat legile Justiției prin ordonanță de urgență, la scurt timp după ce aceleași acte normative fuseseră schimbate de Parlament. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat că a ținut seama de unele dintre recomandările Comisiei de la Veneția, dar a adăugat că nu a mers la ședința acestui for pentru a negocia forma documentului. Potrivit ordonanței de urgență, procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, procurorul șef al DNA, procurorul șef al DIICOT, adjuncţii acestora, precum și procurorii șefi de secţii sunt numiţi de președintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de judecător sau procuror.

Potrivit Ziarului Financiar, salariile angajaţilor din hoteluri şi restaurante au rămas cele mai mici din economie, în ciuda faptului că acest sector este afectat de deficitul de personal. În luna august, salariul mediu din industria HoReCa a ajuns la 1.556 de lei net, fiind cu 42% sub nivelul salariului mediu la nivel naţional. Deficitul de personal din această industrie este de 50.000 de persoane.

Să fie show! titrează Gazeta Sporturilor. Ploieştenii se înghesuie să sărbătorească prima calificare a juniorilor la un campionat european după 20 de ani de pauză. Casele de bilete au avut program prelungit ieri din cauza cozilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS