Prima pagină | 16 noiembrie 2018

Jurnalul Naţional remarcă apăriţia aritmeticii optimiste.  Guvernul este primul beneficiar ale economiei umflate pe hârtie. Creşterea Produsului Intern Brut la 9 luni s-a născut din calcule năstrușnice ale Statisticii. Avansul nu se reflectă în evoluția lunară a sectoarelor economice.

România este ţara mall-urilor, potrivit Ziarului Financiar. În ultimii 20 de ani, au apărut 123 de astfel de centre comerciale.  Piaţa s-a dezvoltat de la zero într-un ritm foarte alert şi într-un context favorabil. Cerere mai există.

România Liberă notează că Parlamentul a legiferat reducerea vârstei de intrare în sistemul de învățământ al copiilor, fără a avea loc o dezbatere națională în acest sens. Şcoala obligatorie va avea 15 clase, cuprinzând ultimii doi ani ai învățământului preșcolar, cel primar, gimnazial și primii doi ai ai celui liceal. Unele cercetări de neuropsihologie a dezvoltării arată că aspectul cel mai important al acestei măsuri îl reprezintă efectul școlarizării timpurii asupra relației copiilor cu părinții lor.

Adevărul observă că, la aproape trei decenii de la Revoluţie, doar doi torţionari au fost condamnaţi definitiv şi au apucat să ispăşească o parte din pedeapsă. Ceilalţi călăi care au comis crime în numele comunismului au dus o bătrâneţe liniştită după Revoluţie, bucurându-se de pensii mari şi de un nivel de viaţă peste cel al victimelor lor.

Gazeta Sporturilor publică mărturia unei foste judoka. Cătălina Rob Ditan îl acuză pe antrenorul lotului olimpic că a instituit la Cluj un regim de teroare şi spălare pe creier. În 2010, Florin Bercean era desemnat cel mai bun antrenor de judo feminin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS