Prima pagină | 16 noiembrie 2017

Potrivit Ziarului Financiar, comercianţii online se aşteaptă la vânzări record de Black Friday. Cea mare parte a retailerilor pariază pe un nou vârf al consumului, care să le aducă încasări mai mari cu cel puţin 50% faţă de ediţia de anul trecut. Se pun la bătaie nu doar gadgeturi hi-tech şi televizoare, ci şi pentru produse de modă sau alte categorii de produse şi servicii, inclusiv cele de comunicaţii. Black Friday se organizează pe plan local din 2011.

Adevărul notează că ministrul Educaţiei pregăteşte un Bacalaureat de iarnă. Liviu Pop vrea să le mai dea o şansă repetenţilor şi ar introduce o a treia sesiune de examen pentru a mări procentul de promovare. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor speră că planul este o glumă. Iulian Cristache aminteşte că România trece printr-o criză acută de meseriaşi, şi, în general, de forţă de muncă calificată.

România Liberă consemnează un război total în Direcţia Anticorupţie. Procuror revocat din funcţie, Mihaela Moraru este anchetată pentru favorizarea şefului Romprest în dosarul acestuia de evaziune fiscală. DNA Ploieşti a început urmărirea penala împotriva magistratului chiar în ziua în care Curtea de Apel Bucureşti a facut publică motivarea deciziei prin care constată că revocarea din DNA este cel puţin lipsită de temeinicie. Mihaela Moraru este cea care o reclamase la Consiliul Superior al Magistraturii pe şefa Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Jurnalul Naţional observă afacerile cu multe grade ale lui Virgil Măgureanu. În primăvara acestui an, fostul șef al Serviciului Român de Informaţii și-a înființat, la Satu Mare, o fabrică de alcool. Partener de afaceri îi este un condamnat pentru complicitate la dare de mită și spălare de bani. Virgil Măgureanu a fost acuzat recent că stă în spatele formațiunii politice create de Victor Ponta și Daniel Constantin.

Dinamo nu moare, s-a mutat la FRF, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Plecarea iminentă a lui Ionel Dănciulescu de la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare face ca roş-albii să nu mai aibă niciun dinamovist în conducerea executivă sau tehnică. În tot acest timp, Federaţia de Fotbal s-a umplut de glorii ale clubului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS