Confidenţialitate

Prima pagină, 16 martie 2016

Adevărul dezvăluie că un preot este tată pentru 20 de copii de căpşunari. Un centru social deschis pe bani europeni, în urmă cu doi ani, în comuna botoşăneană Vorona, adună, în fiecare zi, zeci de suflete. Sunt copii ai căror părinţi au luat calea străinătăţii, în căutarea unui loc de muncă.

România Liberă scrie că un avocat obscur din Alexandria este un expert în “contracte de consultanţa fictivă”, funcţionând ca un “offshore viu”. Inspectorii Fiscului au descoperit că Liviu Ardeiaş a tăiat mii de facturi şi chitanţe, dar nu a ţinut niciodată contabilitatea acestora şi, în consecinţă, nu a plătit dări la stat.

Jurnalul Naţional observă că statul colectează anual de la agenţii economici şi persoane fizice miliarde de lei din tot felul de taxe. Oficial, banii sunt pentru susţinerea investiţiilor de mediu sau pentru construcţia de autostrăzi şi drumuri naţionale, pentru pregătirea teritoriului împotriva inundaţiilor şi a altor calamităţi naturale. În realitate, fie zac în conturi, fie ajung la o mână de oameni sub formă de bonusuri de tot felul.

Potrivit Ziarului Financiar, Automobile Dacia, Rompetrol Rafinare şi o reprezentanţă a grupului Honeywell au fost, anul trecut, cei mai mari trei exportatori din economia locală. Primii doi şi-au păstrat poziţiile, în timp ce producătorul american a trimis pe poziţia a patra fabrica de la Craiova controlată de Ford.

Gazeta Sporturilor scrie despre condiţiile puse de Anghel Iordănescu. Selecţionerul vrea ca sezonul fotbalistic intern să se încheie mai devreme de 14 mai, care oricum ajunge la final mai repede decât oricare altul din Europa. Tehnicianul mai vrea să se dispute la prânz meciurile programate înaintea amicalului România – Spania.