Prima pagină, 16 mai 2016

Profesorul Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Ortopedie Pediatrică de la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti, atrage atenţia – într-un interviu pentru ziarul Adevărul – că utilizarea produselor Hexi Pharma, care au pus în pericol viaţa pacienţilor, este un atac la sănătatea publică. Potrivit medicului, un număr necunoscut de decese au survenit în urma folosirii dezinfectanţilor diluaţi.

România Liberă observă că este greu de ajuns la “litoralul pentru toţi”. Programul a început ieri şi se va încheia pe 18 iunie. Dacă turistul vrea să meargă în sudul litoralului, lucrurile se complică. Toate trenurile opresc la Constanţa, fără a mai continua călătoria până la Mangalia. La orele prânzului, „durata transferului“ depăşeşte şi două ore.

Jurnalul Naţonal scrie că, pe final de legislatură, parlamentarii se concentrează mai mult pe propriile
privilegii. În prag de alegeri, o serie de iniţiative legislative recente vizează aproape în exclusivitate beneficiile aleşilor. Dezincriminarea conflictului de interese, modificarea legii de funcţionare a Agenţiei de Integritate sau „superimunitatea” avocaţilor se află pe lista dorinţelor arzătoare ale politicienilor înainte de parlamentare.

Consemnând că România a raportat cea mai mare creştere economică între statele comunitare în primul trimestru, dublu faţă de Spania sau Germania, Ziarul Financiar publică un avertisment al Băncii Naţionale. Potrivit BNR, avansul de 1,6%, faţă de ultima parte a anului 2015, este unul forţat.

Din Liga I, în păpuşoi, titlul de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. La 17 ani după ce Marius Lăcătuş l-a scos din fotbal, Vasile Ardeleanu trăieşte în condiţii modeste într-un sat la 20 de kilometri de Bacău, muncind cu ziua în agricultură. “Faultul acela mi-a schimbat viaţa”, spune bărbatul de 42 de ani.