Prima pagină, 16 februarie 2016

Adevărul scrie că autorităţile bâjbâie după bacteria care face victime printre bebeluşii din judeţul Argeş. La o săptămână de la primele îmbolnăviri, sursa acestora nu a fost identificată. Bilanţul a urcat la două decese.

Jurnalul Naţional consemnează ordinul primit de trustul Intact, anume de a evacua sediul în care funcţionează televiziunile sale. ANAF şi-a trimis executorii să înmâneze înştiinţarea. Studiourile trebuie eliberate în termen de 5 zile.

România Liberă publică un interviu cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti. Werner Hans Lauk pare optimist atunci când se referă la primirea României în spaţiul Schengen. De asemenea, diplomatul spune că „investitorii germani au nevoie de un cadru predictibil şi solid“, întrucât nu le place să rişte, dar „atunci când decid să investească undeva îşi asumă totala responsabilitate pentru oamenii pe care îi angajează, pe care îi şcolesc şi cărora le oferă condiţii similare celor din Germania“.

Ziarul Financiar a aflat că cel mai mare venit obţinut de o persoană fizică în 2014 a fost de 19,97 milioane de lei brut (adică peste un milion şi jumătate de lei pe lună). Suma a fost câştigată de un liber-profesionist din Bucureşti. În această categorie intră avocaţii, auditorii financiari, consultanţii fiscali, contabilii, farmaciştii, medicii, notarii sau traducătorii.

Legiunea străină, titrează Gazeta Sporturilor. Fernando Varela şi Jugurtha Hamroun au adus victora Stelei pe terenul Concordiei, scor 2-0. Campioana a avut 9 români titulari, dar decisivi au fost străinii din lot.