Confidenţialitate

Prima pagină, 16 decembrie 2016

Ciobaniadă la Parlament, titrează Jurnalul Naţional. Peste 3.000 de crescători de animale au luat cu asalt Casa Poporului. Fermierii cer abrogarea Legii vânătorii, care le afectează grav activitatea. Guvernanţii promit suspendarea şi ulterior rediscutarea actului normative.

Adevărul dezvăluie un accident de circulaţie comis de şeful Consiliului Judeţean Bacău și care a fost muşamalizat. Dragoş Benea a călcat o femeie cu maşina şi l-a pus pe şeful Spitalului Judeţean s-o transporte la Urgenţe. Victima a fost diagnosticată şi tratată greşit, iar fişa medical a acesteia este de negăsit.

România Liberă consemnează că senatorii şi deputaţii vor beneficia de pensii speciale, între 1.500 şi 4.600 de lei, în funcţie de numarul de mandate, şi care vor putea fi cumulate cu pensiile obişnuite, obţinute pentru munca în profesia de bază. Mai mult, parlamentarii vor primi banii pentru transport pe baza unor declaraţii pe propria răspundere, fără documente justificative. ™

O companie chineză puţin cunoscută este pe cale să devină cel mai puternic rafinor din Romånia şi al doilea „benzinar“, remarcă Ziarul financiar. Sursele agenţiei Reuters dau ca sigură tranzacţia, oficialii KazMunayGas spun că deocamdată este semnat doar un memorandum.

Gazeta Sporturilor public un reportaj din Irak, ţară cu cel mai riscant campionat de fotbal şi unde antrenează românul Ilie Stan. Un articol cu titlul “Unde fotbalul bate ISIS”. Gazeta aminteşte şi că mai sunt 5 zile până vom afla cine este fotbalistul anului.