Prima pagină, 15 octombrie 2015

Adevărul a găsit răspuns la întrebarea ce caută Alexandru Arşinel în UNPR. Actorul s-a înscris în formaţiunea condusă de Gabriel Oprea cu o lună şi jumătate înainte să-i expire mandatul de director al Teatrului de Revistă. Instituţia se află în subordinea Primăriei Capitalei, la cârma căreia se află interimar UNPR-istul Ştefănel Marin.

Agenţia de Integritate caută averile din străinătate ale demnitarilor şi funcţionarilor, potrivit României libere. Zeci de parlamentari au fost declaraţi incompatibili sau în conflict de interese, investigaţiile inspectorilor de integritate ducând inclusiv la condamnarea unora dintre aleşi la închisoare cu suspendare, la confiscarea veniturilor dovedite ca ilicite sau la demiterea din funcţii. Totuşi, instituţia de control nu a scăpat de pericolul amputării atribuţiilor, după cum recunoaşte şi vicepreşedintele Bogdan Stancu.

Jurnalul naţional scrie că românii din diaspora trebuie să se decidă să voteze cu aproape şase luni înainte de scrutin. Au obligaţia să informeze ambasadele sau consulatele asupra intenţiei lor şi vor avea la dispoziţie perioada 1 martie-30 iunie pentru a trimite cererea de înscriere în Registrul electoral.

Romgaz a dat de zăcăminte estimate la 2,2 miliarde de dolari în Marea Neagră, consemnează Ziarul Financiar. Ruşii de la Lukoil deţin însă aproape trei sferturi din perimetru şi vor avea puterea de decizie asupra investiţiei.

Potrivit Gazetei sporturilor, România are cifre dezastruoase în raportul UEFA fiind codaşă la majoritatea parametrilor printre ţările calificate la Euro 2016. Sunt remarcate cele doar 43 de şuturi trase spre poarta adversarilor în 10 meciuri.