Prima pagină | 15 martie 2018

Adevărul dezvăluie că autorităţile ascund problemele descoperite la produsele de pe rafturi Jucătorii de pe piaţă au profitat de lipsa unor standarde adoptate la nivel european şi de pasivitatea unor instituţii de control pentru a plasa pe pieţele din România şi din estul Europei produse mai proaste calitativ. Un recent raport al Parlamentului European a identificat producători de alimente şi băuturi, dar şi de detergenţi sau bunuri de igienă personală care plasează pe diverse pieţe produse de calităţi diferite, dar cu acelaşi ambalaj. Alţii “umblă” la gramaj. În fine, mai sunt producătorii care denaturează în timp reţeta produselor. “Argumentul frecvent utilizat privind diferenţele de gust ale consumatorilor nu stau în picioare”, spun experţii.

România Liberă observă că în războiul dintre politicieni şi Serviciul Român de Informaţii s-au lansat multe acuzaţii, dar s-au oferit puţine răspunsuri. Liviu Dragnea şi Victor Ponta se acuză unul pe altul că au căutat favorurile SRI. În paralel, însă, comisia care supraveghează activitatea serviciului secret a ocolit subiectele delicate în audierea de 8 ore a lui Florian Coldea, fostul secund din SRI.

Ziarul Financiar consemnează o decizie fără precedent. BNR a respins cererea grupului ungar OTP de a cumpăra Banca Românească. Actualii proprietari, grecii de NBG, trebuie să caute un alt cumpărător. OTP a intrat pe piaţa locală la începutul anilor 2000, prin achiziţia Robank, iar după un deceniu a cumpărat şi subsidiara portughezilor de la Millennium Bank. Planurile de extindere sunt acum blocate.

Gazeta Sporturilor a aflat, în exclusivitate, că o firmă din Anglia va cumpăra Dinamo. Finanţatorul Ionuţ Negoiţă a semnat precontractul pentru cedarea clubului către un grup de investiţii cu sediul în Marea Britanie. Preţul tranzacţiei este estimat la 5 milioane de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS