Prima pagină, 15 martie 2016

Infractorii dau năvală pe portiţa deschisă de Curtea Constituţională, titrează Adevărul. Oameni de afaceri, politicieni sau interlopi s-au grăbit să ceară revizuirea dosarelor soluţionate definitiv. Printre aceştia se numără personaje de notorietate, precum fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru, omul de afaceri Puiu Popoviciu, social-democratul Viorel Hrebenciuc, primarul suspendat Sorin Oprescu, baronii locali Gheorghe Nichita şi Sorin Frunzăverde sau judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache, toţi trimişi în judecată sau condamnaţi pentru corupţie. Graba lor s-a explicat prin faptul că au putut formula solicitări până la publicarea deciziei în Monitorul Oficial, realizată aseară.

România Liberă a anticipat că ordonanţa de urgenţă privind interceptările în dosarele penale va fi publicată în Monitorul Oficial în acelaşi timp cu hotărârea Curţii Constituţionale, care a interzis participarea ofiţerilor SRI la anchetele procurorilor. În acest fel, Guvernul încearcă să elimine orice perioadă de vid legislativ în materie, după cum a recunoscut premierul Dacian Cioloş.

Citând date statistice, Jurnalul Naţional scrie că 6 din 10 şomeri sunt de vârsta a doua. Atunci când fac angajări, companiile îi resping fără măcar să le mai testeze calităţile. Se ascund în spatele unor prejudecăţi precum lipsa de entuziasm, dexteritate sau rapiditate şi nu le pasă că dau cu piciorul unei persoane experimentate, loiale și chibzuite.

Potrivit Ziarului Financiar, mărcile private au ajuns să aibă o cotă de piaţă de 20% pe segmentul alimentelor. Astfel, un leu din 5 cheltuiţi de români pe mâncare merge către branduri fără nume, dezvoltate de retaileri pentru a se bate cu mărcile consacrate.

În inima durerii, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Stancu, Torje, Rusescu şi Latovlevici trăiesc, la Ankara, sentinente de teamă şi revoltă după atentatul comis alaltăieri şi care a făcut 37 de morţi.