Prima pagină | 15 mai 2019

Adevărul observă că jocul lui Liviu Dragnea la două capete declanşează un nou scandal diplomatic. Liderul PSD şi ambasadorul Palestinei la Bucureşti se contrazic pe tema mutării Ambasadei României din Israel. Cei doi au avut o întrevedere săptămâna aceasta în care au dezbătut subiectul. Ambasadorul a înțeles că ambasada va rămâne la Tel Aviv. Liviu Dragnea neagă că ar fi spus așa ceva. Disputa are la bază două motive: negocierile României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, dar mai ales refuzul Administraţiei Trump, apropiată de Guvernul israelian, de a facilita o vizită a liderului PSD la Washington.

Americanii pregătesc invazia Iranului, scrie Jurnalul Național. Liderii militari de la Washington au trasat planurile pentru trimiterea a 120.000 de militari americani în apropierea granițelor iraniene, dacă Teheranul atacă forțele Statelor Unite din regiune sau accelerează programul său de înarmare nucleară. În urmă cu o săptămână, Casa Albă a anunțat trimiterea în zonă a portavionului “Abraham Lincoln”, care a fost prezent în Golful Persic și în timpul invaziei Irakului, în 2003. Alături de portavion și de grupul său naval de luptă, în regiune au fost deplasate numeroase bombardiere americane.

Ziarului Financiar consemnează că statul va aloca 12 miliarde și jumătate de lei pentru tratamentul persoanelor cu hepatite virale până în 2024, de luna aceasta intrând în vigoare un plan-cadru național pentru controlul acestor infecții produse de virușii hepatici B și C. Estimările arată că România are una dintre cele mai mari prevalențe ale îmbolnăvirilor de hepatită C în Europa (2,5% din populație, adică aproape jumătate de milion de pacienți).

Dan Petrescu a pozat pentru Gazeta Sporturilor cu cele două cupe de campion al Ligii 1 cucerite în ultimele două sezoane. Într-un interviu, antrenorul promite că nu pleacă din Gruia și că ardelenii nu se vor face de râs în Europa cu el pe banca tehnică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS