Prima pagină, 15 iunie

Victor Ponta se cere în clubul dictatorilor, potrivit ziarului Adevărul. După căderea moţiunii de cenzură, premierul a plecat în secret la o competiţie sportivă boicotată de liderii europeni. La ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, au luat parte şefi ai unor regimuri autoritare, precum cele din Turcia, Belarus sau Rusia.

România liberă se întreabă ce ascunde demonstraţia de forţă a lui Gabriel Oprea. După supravieţuirea executivului, raporturile de forţă la Palatul Victoria încep să se reaşeze. UNPR a ajuns satelitul care vrea să controleze scena politică. Liderul progresiştilor a ameninţat cu ieşirea de la guvernare dacă PSD “modifică pe furiş” Codul Penal în Parlament. Mai mult, Gabriel Oprea spune că şi-ar da demisia dacă ar fi în locul lui Victor Ponta.

Potrivit Ziarului Financiar, inegalităţile din tinereţe le vom regăsi şi la bătrâneţe. Un pensionar bucureştean încasează o pensie cu 60% mai mare decât unul din Giurgiu. Cel dintâi a avut parte, în timpul vieţii active, de salarii mai mari. În plus, oferta locurilor de muncă din Capitală era mereu mai generoasă, ceea ce conduce şi la o vechime în muncă şi, implicit, la o pensie mai mare.

Jurnalul naţional ne invită în comuna-faliment. Localitatea Ceatalchioi din Delta Dunării este un caz unic în România. Statul a pus sub sechestru întregul sat pentru o datorie de două milioane de euro, cât bugetul comunei pe 35 de ani. Salariile angajaţilor primăriei nu s-au mai plătit. În lipă de investiţii, edilii se uită cu jind la cum înfloresc alte localităţi.

Vestea bună este că am rămas pe primul loc în grupa de calificare la EURO2016, vestea proastă este că jucăm un fotbal chinuit, notează Gazeta sporturilor. Cu un singur gol primit în 6 meciuri, apărarea tricolorilor e dintre cele mai sigure din Europa.