Prima pagină, 15 iunie 2016

PSD blochează anchetarea votului din diaspora, titrează Adevărul. Senatorii din Comisia Juridică au respins solicitarea Direcţia Anticorupţie privind ridicarea imunităţii senatorului Titus Corlăţean, ministru de Externe în perioada alegerilor prezidenţiale din 2014, acuzat de zădărnicirea votului. Dacă PSD îşi va menţine poziţia şi în plen, acolo unde are majoritate, procurorii DNA vor fi nevoiţi să închidă dosarul.

Evenimentul Zilei relatează că, în dosarul Hexi Pharma, procurorii urmează să audieze persoane importante din sistemul sanitar.  Marius Savu, fost şef al Administraţiei Spitalelor, ar fi fost cel care i-a deschis uşi lui Dan Condrea, defunctul patron al producătorului de dezinfectanţi diluaţi, şi “caracatiţei” sale. Afaceristul a murit într-un accident rutier care ridică multe semne de întrebare.

România Liberă observă că Victor Ponta a fost trimis la munca de jos a partidului. Planurile fostului premier de a prelua şefia Camerei Deputaţilor au fost blocate. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a decis ca Florin Iordache să rămână interimar, până la parlamentare, în fotoliul eliberat forţat de Valeriu Zgonea. Victor Ponta ar urma să se concentreze pe campanie.

Jurnalul Naţional observă că din 38 de români cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani doar 10 lucrează în sectorul privat.  Aceştia trebuie să ducă în spate 12 pensionari, 3,5 bugetari şi 20 de conaţionali care nu muncesc deloc sau care lucrează la negru. Statistica explică de ce România are una dintre cele mai mari fiscalităţi pe forţa de muncă din Uniunea Europeană.

Ziarul Financiar scrie despre o dispută la vârf. În opinia consilierului prezidenţial Cosmin Marinescu, calitatea creşterii economice lasă de dorit, întrucât se bazează pe consum şi pe dezechilibre bugetare. Anca Dragu, ministru al Finanţelor, insistă pe sustenabilitatea avansului economic.

Potrivit Gazetei Sporturilor, selecționerul Anghel Iordănescu se gândește dacă îl va introduce sau nu pe teren pe Alexandru Chipciu de la startul meciului de deseară împotriva Elveției. Cel mai probabil, noutățile primului 11 vor fi Gabriel Torje și Claudiu Keșeru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS