Confidenţialitate

Prima pagină, 15 iulie

România liberă aminteşte că social-democraţii discută, astăzi, despre demisia lui Victor Ponta şi interimatul Rovanei Plumb. Este posibil să fie pusă pe tapet şi o idee vehiculată mai puţin spaţiul public, anume ieşirea de la guvernare. „Întâmplător“, înaintea ședinței, televiziunea deputatului Sebastian Ghiță a venit cu noi informații despre un alt dosar pe care Liviu Dragnea l-ar avea în lucru la DNA, principal adversar al premierului.

Evenimentul zilei a aflat că renovarea viitoarei reşedinţe a şefului statului va costa 4 milioane de lei. Regia Protocolului de Stat ţine secret ce anume se modifică în Vila Lac 3. Potrivit RAAPPS, asemenea informaţii nu sunt publice.

Jurnalul naţional dezvălui schema business-ului de Ferentari. Înainte de a face avere din comisioanele cerute pentru contractele publice, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a falimentat – alături de fosta soţie şi alţi complici – zeci de firme, care acumulaseră datorii incredibile către diverşi creditori.

Cotidianul Puterea urmăreşte revolta atomic de la Drobeta Turnu Severin. Angajaţii Romag, parte a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, ameninţă guvernul cu proteste extreme. În trecut, aceştia asigurau necesarul de apă grea pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă. Investiţiile au fost sistate. Uzina a intrat în conservare, iar personalul s-a redus treptat.

Ziarul Financiar analizează un paradox. Wizz Air România a avut anul trecut o cifră de afaceri 0, pierderi de 27 de milioane de lei şi un număr mediu de 300 de angajaţi. Raportările financiare oficiale ale companiei sunt neobişnuite, întrucât Wizz Air este cel mai mare operator aerian din România după numărul de pasageri, depăşindu-l pe cel de stat, Tarom.

Potrivit Gazetei Sporturilor, când toată lumea se aştepta ca atacantul Gregory Tade să îi salveze pe stelişti, a ieşit la rampă mijlocaşul algerian Jugurtha Hamroun. Intrat pe teren la 0-0, aceasta a obţinut lovitura liberă din care Nicuşor Stanciu a deschis scorul, iar apoi a marcat pentru 2-0.