Prima pagină, 15 ianuarie

Începe sezonul soldărilor de iarnă, ne anunţă Adevărul de Weekend. Până pe 15 aprilie, comercianţii care au notificat autorităţile pot să-şi lichideze stocurile cu articole specifice sezonului rece. Reducerile de preţ ar trebui să fie substanţiale.

Potrivit Ziarului Financiar, în ultimii 7 ani, comerţul tradiţional a pierdut 20.000 de chioşcuri şi 8 miliarde de lei. La polul opus, retailerii internaţionali şi-au extins reţelele de 4 ori, ajungând la 1.700 de hiper marketuri, super-mar keturi şi ma gazine de tip discount şi cash&carry.

România Liberă observă că vaccinarea se face în ţară la cote de avarie, mai ales în cazul nou-născuților. Riscul pentru tuberculoză și hepatita cu virus B este foarte mare în România. Deocamdată, suntem în faza în care încă se așteaptă soluţii de la autorităţi.

Jurnalul Naţional notează că infecțiile nosocomiale din spitalele publice româneşti sunt ascunse sub preș de mai mulți ani. Ignorate, acestea au devenit o adevărată bombă biologic. Materiale sanitare de unică folosință utilizate la zeci de pacienți, săpunuri antibacteriene pline cu bacterii, curățenie cu apă chioară sau igienizări de milioane de euro. Licitațiile cu dedicație au transformat germenii din spitale în arme mortale.

Gazeta Sporturilor ne anunţă că niciodată n-a existat o asemenea colecţie rivalități între antrenorii din Liga I. Şumudică, Hagi, Rednic, Reghecampf, Iordănescu Jr. și Grigoraş aleargă după titlu în campionat. Play-off-ul va fi lupta temperamentelor clocotitoare de pe bancă.