Prima pagină, 15 februarie 2016

Adevărul a descoperit că, în vestul ţării, numeroase persoane s-au declarat de etnie romă pentru a primi ajutor european. “Dă-mi o şansă” este numele proiectului cu finanţare comunitară şi implementat de Alianţa Sindicatelor Timiş şi de Universitatea de Vest. Nu există posibilitate de verificare a celor înscrişi, deoarece aceştia s-au declarat romi pe proprie răspundere.

Dragnea contra Uniunea Europeană, titrează Jurnalul Naţional. Legea antidefăimare este în opoziţie cu o rezoluţie a Parlamentului European. Proiectul este considerat un prim pas spre poliţia gândirii.

România Liberă scrie că intră în linie dreaptă dezbaterea legii care le va permite celor care au credite imobiliare să renunţe la casă pentru a stinge datoriile faţă de bancă. Săptămâna aceasta, se anunţă o dezbatere la Senat, unde vor fi prezenţi reprezentanţii instituţiilor financiare, nemulţumiţi de proiect. Bancherii ameninţă cu scumpirea împrumuturilor.

Potrivit Ziarului Financiar, se destramă mitul marilor companii cu pierderi. Jumătate din profitul firmelor este, la ora actuală, realizat de companiile cu peste 500 de angajaţi. Dacă în anul 2000, pierderile raportate anulau profiturile, lucrurile s-au schimbat începând din 2014.

Extraz la 17 ani, titrează Gazeta Sporturilor, care scrie despre debutul antologic al juniorului Valentin Costache. Aflat la primul său meci ca titular în Liga I, puştiul a înscris pentru Dinamo singurul gol al întâlnirii cu FC Botoşani, aducându-şi echipa pe locul 2 în clasament.