Confidenţialitate

Prima pagină, 15 aprilie 2016

Potrivit Ziarului Financiar, românii cumpără tot mai multe autoturisme Dacia la mâna a doua aduse din Germania şi Franţa. Marca autohtonă este pentru prima dată în top 15 importuri second-hand, înmatriculările sporind cu 60% în primul trimestru. Cine cumpără Dacia din Germania o face pentru a obţine un preţ mai bun sau pentru că vehiculele sunt întreţinute mai bine de proprietari.

Adevărul observă că Marian Munteanu a început să-şi brodeze discursul electoral. După primul interviu în calitate de candidat oficial al PNL la Primăria Capitalei, fostul lider al studenţilor din 1990 pare că se axează în continuare foarte mult pe simbolistică şi mai puţin pe proiecte concrete. Spre exemplu, Marian Munteanu s-a poziţionat încă din prima zi ca un susţinător aprins al Catedralei Mântuirii Neamului, proiect contestat de o parte a societăţii civile pentru opulenţă.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, completeaza de ieri lista edililor care sunt sub lupa procurorilor, notează România Liberă. Deşi au dosare la DNA, unii dintre aceştia candidează pentru un nou mandat, alţii stau în aşteptare. Cristian Popescu Piedone şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului 4, la fel ca Marian Vanghelie, edilul suspendat al sectorului 5.

Jurnalul Naţional scrie că bucureştenii vor avea ocazia, în următoarele săptămâni, să adopte un consilier local. Iniţiativa aparţine unui ONG şi este menită să-i înveţe pe cetăţeni şi pe consilieri că au drepturi, respectiv obligaţii. Cetăţeanul care adoptă un consilier ar trebui să-i urmărească activitatea şi să-i ceară socoteală pentru ceea ce face sau nu face.

Bătălia pentru Europa, titrează Gazeta Sporturilor. Dacă ia titlul, Steaua are un culoar mult mai bun decât Astra către grupele Champions League. Confruntarea fotbalistică se dispută mâine seară, de la 20 şi 30 de minute.