Prima pagină, 14 octombrie 2015

România liberă observă ieşirea fără precedent a noului ambasador american. Hans Klemm le recomandă autorităţilor de la Bucureşti să stopeze imixtiunile politice în administrarea companiilor de stat. Firmele americane doresc un mediu cât mai competitiv. Doar 2% din schimburile comerciale al României se fac cu Statele Unite.

Ca să scape de arest, Marian Vanghelie şi-a amintit că este student, notează Adevărul. Consemnat la domiciliu, primarul suspendat al sectorului 5 a cerut să fie lăsat să meargă la cursuri. Instanţa s-a opus. Adevărul remarcă şi colecţia de boli a lui Sorin Oprescu, toate descoperite în cele 37 de zile de arest. Astăzi, edilul general ar putea fi transferat la Spitalul Fundeni, după ce i s-ar fi găsit un nodul la unul dintre plămâni.

Potrivit Jurnalului naţional, Parlamentul este împânzit de comisii şi subcomisii, care mai de care mai pretenţioase, dar în multe dintre ele se taie frunză la câini. Multe dintre comisiile Legislativului poartă denumiri cel puţin amuzante în raport cu realitatea de zi cu zi, iar altele există doar pe hârtie. N-au nici măcar o sală de şedinţe unde membrii lor să-şi dezbată ideile.

Ziarul Financiar scrie despre industria înfloritoare a păcănelelor. La nivelul întregii ţări, sunt peste 12.000 de săli cu 70.000 de aparate. Piaţa jocurilor de noroc s-a dezvoltat veriginos în ultimii ani. Anual, românii amatori lasă un miliard de euro în aceste unităţi.

În Gazeta sporturilor, Edward Iordănescu îşi apără tatăl. Tânărul explică de ce seniorul a acceptat banca echipei naționale, de ce are merite incontestabile pentru performanțele Generației de Aur și de ce nici Pep Guardiola nu ar putea face minuni la cârma tricolorilor.