Confidenţialitate

Prima pagină | 14 noiembrie 2018

Atacurile la Justiţie au tras România în urma Bulgariei, titrează Adevărul. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat raportul despre starea Justiţiei din România şi Bulgaria. În timp ce Sofia a fost lăudată și i s-a promis încheierea monitorizării în 2019, Bucureştiul a fost dur criticată pentru atacurile politicului asupra sistemului judiciar. Coaliţia PSD-ALDE este somată să suspende „imediat” punerea în aplicare a controversatei reforme a Justiţiei.  Adevărul aminteşte că ne aflăm sub lupa Comisiei Europene de la momentul aderării, în urmă cu 11 ani.

Oficialii europeni și cei de la București vorbesc limbi diferite, observă România Liberă. Parlamentul European a aprobat, ieri, o rezoluție critică privind situația statului de drept din România. Legislativul comunitar “este profund îngrijorat de posibnilitatea ca recentele schimbări să submineze în mod structural independenţa sistemului juridic și capacitatea de a lupta în mod eficient împotriva corupţiei. Totodată, Parlamentul European a condamnat ”intervenţia violentă și disproporţionată” a forţelor de ordine în timpul protestelor de la București din 10 august.

Jurnalul Naţional scrie despre omul care va pregăti România pentru preluarea președinției semestriale a Uniunii Europene. Diplomat de carieră, George Ciamba are o calitate rară: este susținut atât de Liviu Dragnea, cât și de Klaus Iohannis. Cele două tabere vor intra, însă, în coliziune din cauza ambiției fiecăreia de a fi vioara întâi la Bruxelles.

Ziarul Financiar consemnează că, având sprijinul lui Liviu Dragnea, Leonardo Badea a rămas preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, aşadar şef peste pieţe cu o valoare cumulată de 20 miliarde de euro – anume cea a asigurărilor, de capital şi cea a pensiilor private. Funcţia de preşedinte al ASF  este remunerată cu circa 14.000 de euro pe lună.

Gazeta Sporturilor dezvăluie că echipele Sepsi şi Csiksereda primesc anual câte 3 milioane de euro din bugetul Ungariei. La meciurile celor două cluburi, din judeţe cu populaţie majoritar de etnie maghiară, suporterii flutură drapele ale Ţinutului Secuiesc.