Confidenţialitate

Prima pagină | 14 noiembrie 2017

Adevărul consemnează că social-democratul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în cel de-al treilea dosar penal. Acuzaţiile procurorilor DNA sunt dintre cele mai grave. Liderul PSD este suspectat de fraude europene şi abuz în serviciu, infracţiuni care i-ar putea aduce şi şapte ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Faptele ar fi fost comise în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, funcţie pe care Liviu Dragnea a ocupat-o între anii 2000 şi 2012. Ancheta are legătură cu modul în care societatea Tel Drum – controlată prin intermediul unor acţuni la purtător – a primit contracte finanţate din fondurile publice naţionale sau europene. Prejudiciul este calculat la 26,6 milioane de euro.

România Liberă scrie că grupul infracţional pe care Liviu Dragnea l-ar conduce şi în prezent a atras bani publici ş…i europeni prin licitaţ“ii trucate. Acuzaţii profitau de cⅺtiguri, dar nu uitau să contribuie ş…i la finanţarea PSD, susţine Direcţia Anticorupţie. Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări a Oficiului European Antifraudă, transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţ“inere nelegală a unor fonduri europene pentru lucrări de reabilitare a unor drumuri judeţene.

Ziarul Financiar observă că deteriorarea deficitului comercial, al celui bugetar, precum şi creşterea inflaţiei dau peste cap prognozele privind evoluţia cursului până la finalul anului, analiştii estimând un nivel de aproape 4,7 lei pentru un euro la final de 2017. Deprecierea mai puternică estimată de analişti este pusă şi în contextul unei flexibilităţi mai ample a cursului anunţate de BNR. Prognozele mai pesimiste văd însă cursul la 4,8 lei pentru un euro la finalul anului. Leul s-a depreciat ieri în raport cu euro până la nivelul istoric de 4,6495, cel mai slab curs de la apariţia monedei europene până în prezent, adică din ultimii 19 ani.

Economia românească a ajuns să fie dominată fără drept de apel de străini, potrivit Jurnalului Naţional. Afacerile din 20 de judeţe sunt la mâna multinaționalelor. Dacă acestea s-ar retrage, cifra de afaceri a țării s-ar înjumătăți, iar o treime din angajați ar rămâne pe drumuri. Companiile autohtone depind tot de ce străine întrucât acestea din urmă și-au externalizat o parte din activități.

După 16 ani, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. La 14 noiembrie 2001, România rata calificarea la Mondial, în urma unui retur groaznic cu Slovenia, iar fotografia cu tânărul Cosmin Contra plângând în iarbă intra în istorie. Cel poreclit ‘Guriţă’ poate înlocui imaginea cu una a bucuriei. Amicalul România – Olanda se joacă, în această seară, de la ora 21.00.