Confidenţialitate

Prima pagină | 14 iunie 2018

Murim proști, titrează Jurnalul Naţional. Banii Sănătății și ai Culturii sunt tocați de corupție. Conform Curții de Conturi, deturnarea de fonduri şi abuzul în serviciu ne-au costat 10,7 miliarde lei în 7 ani. Șmecherii au scăpat. Numai 39 de cazuri de hoție au fost soluționate de procurori.

Ziarul Financiar consemnează că deficitul de cont curent a crescut, în primele patru luni, până la 2 miliarde de euro. Avansul faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut de 15%. Deficitul a ajuns cel mai ridicat nivel de la criză încoace, însă este departe de nivelul de dinainte de criză. În general, economiştii cred că un deficit de cont curent de până în 3% din Produsul Intern Brut este sustenabil, dar pune probleme peste acest prag. Lumea politică crede însă altceva.

Adevărul publică povestea cadetului român care a fost acceptat la prestigioasa Academie a Marinei militare a Statelor Unite. Cornel Victor Barbu este din Herculane, absolvent. Tânărul de 18 ani a reuşit astfel să fie unul dintre cei 12 elevi străini admişi la celebra instituţie de învăţământ de dincolo de Atlantic. Spontan, mândru, dar nu arogant, educat de bunic, aflat în permanentă competiţie cu fratele lui mai mare, băiatul a reuşit să convingă comisia de examen că merită să urmeze cursurile instituţiei americane.

România Liberă scrie că, timp de o lună, planeta va gravita în jurul balonului rotund, iar politica va sta “drepţi” în faţa fotbalului, care va hrăni miliarde de suflete cu emoţii, speranţe, bucurii, dar şi dezamăgiri. Favoritele sunt Germania, Franţa, Spania, Portugalia, Brazilia, Argentina, dar au şanse şi Anglia, Belgia sau Croaţia.

Gazeta Sporturilor scrie despre premierele Mondialului. Ediția rusească a turneului final aduce asistența video pentru fazele controversate, un sistem care promite mai multă transparență. Reluările și analizele grafice vor fi proiectate pe tabela de marcaj. În plus, selecționerii vor putea apela la a 4-a schimbare. Tot de la aceasta ediție, centralul și secunzii vor putea comunica “în cască”.