Prima pagină, 14 februarie 2017

Parlamentul născoceşte piedici în calea referendumului, observă ziarul Adevărul. Majoritatea PSD-ALDE, deși ostilă şefului statului, a susţinut adoptarea unui aviz favorabil pentru consulării populare pe tema Justiţiei, declanșate în urmă cu trei săptămâni de Klaus Iohannis. Totuși, PSD a venit cu patru condiţionări în ceea ce privește întrebarea care va figura pe buletinele de vot.

După cum anunţă România Liberă, Curtea Supremă începe, astăzi, judecarea dosarului în care fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea şi actualul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei sunt acuzaţ­i că au ordonat interceptarea ilegală a unor persoane. Publicaţia a intrat în posesia rechizitoriului. Din documente reiese că ancheta procurorilor militari este plină de neconcordaţe logice şi declaraţii de martori care se bat cap în cap, existând suspiciunea muşamalizării acestui caz.

Jurnalul Naţional publică harta rutieră imaginară a României. Până în 2032, ar urma să avem 6.800 de kilometri de drum, dintre care 1.500 de kilometri de autostradă şi 1.300 de kilometri de drumuri expres. Greu de crezut, în condiţiile în care, în 26 de ani, am reuşit să construim circa 570 de kilometri de autostradă. Din 2013 încoace, mai mult am închis tronsoane decât am inaugurat.

Potrivit Ziarului Financiar, România rămâne cel mai ieftin hub IT din Uniunea Europeană. Salariile a peste două treimi (67%) dintre dezvoltatorii de software autohtoni generează costuri mai mici de 20 de dolari pe oră. România înregistrează cea mai iefină forţă de muncă din acest sector la nivelul spaţiului comunitar.

Gazeta Sporturilor observă că dinamoviştii au pierdut al treilea meci consecuvit şi tremură serios pentru un loc în play-off. După înfrângerea, 1-2, suferită în faţa FC Chiajna, Dinamo se află pe locul 6 în clasament, la egalitate cu Astra Giurgiu, dar campioana are un meci mai puţin disputat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS