Prima pagină | 14 decembrie 2018

Adevărul scrie despre amenzile uriaşe pentru angajatorii care nu cresc salariile din ianuarie. Patronii riscă sancţiuni cuprinse între 300 şi 2.000 lei.  Constatarea neregulilor va fi sarcina inspectorilor de muncă. Impactul majorării salariului minim pe economie este greu de suportat pentru cei aproximativ 688.000 de angajatori din mediul privat, ridicându-se la aproximativ 4 miliarde de lei pe an, din care la stat vor ajunge aproape 2 miliarde de lei, sume aferente doar majorării salariale.

Jurnalul Naţional observă că UDMR profită de pierderea majorităţii parlamentare în Camera Deputaţilor pentru a forţa coaliţia să accepte modificarea Legii Educaţiei. Pentru a obţine bani mai mulţi, examene în limba maternă sau plăcuţe bilingve în şcoli, UDMR îşi maximizează şansele la negocieri prin adoptarea unor poziţii, aparent intransigente, pe teme fierbinţi pentru PSD cum ar fi ordonanţa pe Codurile Penale, amnistia şi graţierea sau noua Lege a pensiilor.

România Liberă scrie despre planul naţional pentru controlul hepatitelor virale în următorul deceniu. Ministerul Sănătății a întocmit strategii de intervenție terapeutică bazate pe contextul, nevoile și prioritățile de la nivelul întregii ţări. Autorităţile promit servicii cuprinzătoare de prevenire, testare, îngrijire și tratament pentru toți pacienții.

Din Ziarul Financiar aflăm cât de bogaţi suntem. Românii au o avere de 415 miliarde de euro, care este maximul ultimului deceniu. Avuţia netă a unui român depăşeşte 21.000 de euro, iar datoria pe persoană se îndreaptă spre 1.610 euro.

Alexandru Tudor e numai unul, titrează Gazeta Sporturilor.La cei 47 de ani ai săi, arbitrul va oficia, în această seară, ultimul meci al carirei începute în 1990. Bucureşteanul este lider detaşat în clasamentul prezenţelor, cu 300 de partide la centrul cărora s-a aflat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS