Confidenţialitate

Prima pagină, 14 aprilie 2017

Ziarul Financiar consemnează că avertizarea privind o aşa-zisă naţionalizare a sistemului de pensii private obligatorii, trimisă pe e-mail de către societatea NN clienţilor a fost sancţionată dur. Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis amendarea companiei cu 750.000 şi retragerea autorizaţiei pentru directorul general Raluca Ţintoiu. Este cea mai mare sancţiune din istoria ASF.

Potrivit Jurnalului Naţional, impozitul pe gospodărie este o invenţie 100% românească. Intenţiile nescrise ale guvernanţilor de a schimba din temelii sistemul de impozitare au pus pe jar întreaga ţară. Cei mai cunoscuţi consultanţi fiscali din România spun la unison că nu înţeleg noţiunea de ‘impozit pe gospodărie’, care nu există nicăieri în lume. Este o adaptare tipic autohtonă a impozitului pe familie care se aplică în Statele Unite, Germania şi Franţa, dar acolo nu este obligatoriu, ci opţional. În forma prezentată până acum, acesta ar putea avea ca rezultat o gaură de 10 miliarde de lei la buget.

În pragul sărbătorii pascale ortodoxe şi catolice, Adevărul de Weekend prezintă portretele a doi preoţi-martiri care au fost ţinta persecuţiilor regimului comunist. E un exerciţiu sănătos de memorie, cei doi sunt, fără îndoială, două modele de virtute. Ioan Suciu, episcop greco-catolic, şi Gherasim Iscu, ultimul stareţ al Mănăstirii Tismana, sunt doi oameni tineri doborâţi de colosul roşu.

România Liberă aminteşte cum erau sărbătorite Sfintele Paşti în temniţele comuniste. ‘Azi noapte, Iisus mi-a intrat în celulă’, aşa începe una dintre cele mai tulburătoare poezii ale Gulagului românesc, scrisă din spatele gratiilor de Radu Gyr. În lumea suferinţei, a terorii şi a morţii, Învierea Domnului a reprezentat un simbol al speranţei şi al rezistenţei prin credinţă. Ce însemna sărbătoarea pentru cei închişi în puşcăriile politice ale anilor ’50 aflăm din memoriile lăsate de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu şi de călugarul ortodox Nicolae Steinhardt.

Gazeta Sporturilor se întreabă dacă mai înseamnă ceva banderola de căpitan pentru dinamovişti. În ultimele 5 sezoane, echipa din şoseaua Ştefan Cel Mare a rulat pe acest post 22 de fotbalişti. Prin comparaţie, Cornel Dinu a fost lider în teren pentru alb-roşii timp de 13 ani.