Confidenţialitate

Prima pagină | 13 noiembrie 2017

PSD lansează programul de austeritate, titrează Adevărul. Sub pretextul că va evalua angajaţii, coaliţia pregăteşte concedieri masive în instituţiile de stat pentru a reuşi să menţină echilibrul bugetar pe anul viitor, susţin surse politice . Startul a fost dat deja în ministere. 1,35 milioane de salariaţi din România lucrează la stat, adică 30% din efectivul total de salariaţi din economie.

Ziarul Financiar observă că cele mai mari companii din România se întrebă cine va răspunde dacă ‘reforma fiscală’ eşuează? Într-o scrisoare deschisă adresată şefului Executivului, Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), organizaţie care reuneşte 2.000 de companii româneşti şi străine din piaţa locală, cu 600.000 de salariaţi şi afaceri de 50 de miliarde de euro pe an, spune că membrii săi vor respecta şi vor aplica noul Cod fiscal, deşi observaţiile reprezentanţilor săi nu au fost luate în seamă la modificarea lui. Firmele sunt nevoite să-şi refacă bugetele. Săptămâna trecută, premierul Mihai Tudose a acuzat din nou multinaţionalele şi băncile străine că nu plătesc cât ar trebui la bugetul statului.

România Liberă a descoperit o situaţie incredibilă. Pacienţii din Vaslui sunt transportaţi la spital cu aceleaşi maşini de salvare care duc, cu încălcarea legii, tuburi de oxigen insalubre şi care ar putea exploda oricând. Purtătorul de cuvânt al Serviciului judeţean de Ambulanţă, Daniel Ungureanu, a recunoscut pericolul situaţiei, conducerea instituţiei, reprezentată de soţia sa, Ana Maria Ungureanu, a negat-o. Managerul serviciului judeţean a refuzat pur şi simplu să comenteze.

Potrivit Jurnalului Naţional, mama unui pesedist de frunte, Emil Florin Albotă, şef la Inspectoratul de Stat în Construcţii, proiectează şi construieşte tot ce mişcă în judeţul Olt. Business-ul s-a extins şi la nivel naţional, 4.000.000 de euro fiind valoarea aproximativă a celor peste 120 de contracte cu statul ale familiei Albotă. Emil Florin Albotă a fost numit de Sorin Grindeanu şi este susţinut de actualul vicepremier Paul Stănescu.

Gazeta Sporturilor face o comparaţie a primilor 5 ani de patronat între Gigi Becali şi Ionuţ Negoiţă, la rivalele istorice FCSB şi Steaua. Chiar dacă boss-ul roş-albilor a încasat la fel de mulţi bani ca finanţatorilor roş-albaştrilor, Ionuţ Negoiţă a investit de 60 de ori mai mai puţin, iar performanţele sunt umilitoare.