Prima pagină, 13 iunie 2016

Adevărul dezvăluie că Miron Cozma a fost recrutat de Securitate după revolta minerilor din 1977.  Cel supranumit „Luceafărul huilei“ a fost informator sub numele “Paul”, după cum se arată în dosarul păstrat în arhivele CNSAS. Miron Cozma avea sarcina să raporteze Securităţii atât informaţii personale despre colegii săi din mină, cât şi date de natură economică.

Într-un interviu pentru România Liberă, Clotilde Armand, vicepreședinte al Uniunii Salvați Bucureștiul, spune că lipsa de speranță îi împinge pe alegători să voteze candidați penali. Franțuzoaica, supriza alegerilor locale din Capitală, a mărturisit că și-a finanțat singură candidatura. USB nu se va alia cu politicienii care susțin actualul sistem.

Jurnalul Naţional scrie că „Autostrada plutitoare” se dovedeşte greu de reparat. Închis după ce o bucată de aproape 200 de metri a fost demolată, tronsonul Sibiu-Orăștie ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte legalitatea refacerii sale. CNADNR a anunțat că se va descurca de una singură să refacă ceea ce italienii au construit prost. Doar că nu are nici proiect și nici expertiză să realizeze ea însăşi acest gen de lucrări. Mai mult, nici alegerea firmelor care o vor ajuta nu s-a făcut printr-o licitaţie.

Ziarul Financiar scrie că, rând pe rând, companiile cu capital românesc din asigurări se îndreapt spre faliment. După Astra, vine rândul Carpatica Asig. Întâmplător sau nu, acestea ofereau cele mai bune preţuri la RCA. De acum înainte, cea mai ieftină poliţă pentru o Dacia Logan, nu va mai coborî sub 1.000 de lei pe an.

Cantonamentul naţionalei de fotbal fierbe, potrivit Gazetei Sporturilor. Toată delegaţia este bulversată de stilul ursuz al seleţionerului Anghel Iordănescu. Federația de Fotbal ar fi tentată să aducă alt tehnician după actualul turneu.