Prima pagină | 13 februarie 2018

Anticorupția românească este în plin scandal, observă Jurnalul Naţional. Dublă lovitură: o înregistrare despre plantarea de probe la DNA Ploiești și o relatare despre un dosar pentru distrugera unui candidat la șefia Guvernului. Liviu Dragnea crede că “dacă se dovedesc a fi adevărate, avem elemente de poliţie politică în România”. Ministrul Justiției a fost surprins de evenimente în Japonia, unde se află într-o vizită oficială. Tudorel Toader a fost chemat în țară și este așteptat să prezinte evaluarea activităţii Ministerului Public în faţa Parlamentului.

Adevărul scrie că, în plin scandal legat de salariile bugetarilor, în urma transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, Guvernul se pregăteşte să dea o nouă lovitură românilor. De această dată, sunt luate în vizor pensiile. Ministerul Muncii a anunţat că persoanele care nu a cotizat cel puţin 10 ani la stat va fi scoase din categoria pensionarilor şi încadrate într-o nouă formă de ajutor social. Analiştii economici afirmă că, din punct de vedere propagandistic, noile măsuri sună bine, dar nu vor rezolva problema spinoasă a deficitului fondului de pensii.

Potrivit României Libere, piaţa autohtonă a muncii pare dominată de un paradox. Angajatorii reclamă o lipsa acută de personal, în timp ce mii de oameni trecuţi de 40 de ani, mulţi dintre ei calificaţi sau deţinători de diplome universitare, se zbat cu disperare să îşi găsească ceva de lucru. Căutarea poate dura luni de zile sau peste un an, în condiţiile în care majoritatea angajatorilor le dau şanse doar tinerilor.

Comerţul modern local numără zece jucători, dintre care şapte au afaceri care au sărit pragul de un miliard euro, arată o analiză a Ziarului Financiar. Pe fondul unei creşteri puternice a consumului, anul trecut a fost unul dintre cei mai buni din istorie pentru  acest sector, cu sute de noi magazine deschise. În total, în economie există circa 20 de companii cu afaceri peste acest prag, iar o treime provine din comerţul alimentar.

6, în sfârşit! titrează Gazeta Sporturilor. Dinamo a urcat pe loc de play-off după victoria cu 4 la 3 pe terenul Concordiei Chiajna. “Câinii” au luat o gură mare de oxigen înaintea derby-ului cu FCSB, de duminică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS