Prima pagină, 13 februarie 2017

Adevărul scrie despre toţi oamenii preşedintelui Dragnea. Pentru a deţine controlul asupra tuturor instituţiilor importante, şeful PSD a promovat în funcţii de miniștri și de șefi ai unor comisii parlamentare sau ai unor autorităţi publice pe foști subalterni de-ai săi sau social-democraţi care i-au trecut testul loialităţii.

România Liberă atrage atenţia că Ordonanţa 14 este ameninţată de secretomanie şi proceduri. Social-democratul Liviu Dragnea a promis aprobarea rapidă a actului care abrogă controversata ordonaţă 13, dar acţiunile majorităţii PSD-ALDE ridică semne de întrebare. Senatul, condus de Călin Popescu Tăriceanu, a refuzat dezbaterea în procedură de urgenţă. La Camera Deputaţilor, nu funcţioneaza sistemul electronic, punând în pericol transparenţa votului.

Jurnalul Naţional are o veste bună pentru şoferi. Lungul şi anevoiosul drum pe care păgubiţii RCA îl au acum de parcurs pentru a-şi repara maşinile se va scurta simţitor. Reparaţia se va putea face în orice service autorizat de către Registrul Auto Român, iar constatarea daunei se va efectua de către asigurător în locul indicat de către păgubit în cel mult cinci zile lucrătoare de la notificarea primită din partea acestuia.

Potrivit Ziarului Financiar, creditele noi date de bănci au ajuns la maximul ultimilor 5 ani. Cea mai mare parte a finanţărilor noi, respectiv 55% – echivalentul a 37 mld. lei (8,2 mld. euro), a mers către companii, în timp ce creditele de consum şi ipotecare acordate populaţiei au însumat 30,2 miliarde de lei. Bancherii mai au însă mult de recuperat faţă de anul de vârf, 2008, când producţia nouă de credite depăşea 100 mld. euro, cu circa o treime mai mare decât cea actuală.

Gazeta Sporturilor consemnează o remiză cu nervi. Steliştii au fost conduşi de două ori în confruntarea cu FC Voluntari şi au salvat un punct abia în minutul 87, din 11 metri. “Centralul” Andrei Chivulete i-a scos din sărite pe roş-albaştri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS