Confidenţialitate

Prima pagină | 12 septembrie 2018

Ziarul Financiar observă că inflaţia a revenit în august peste pragul de 5%, după ce în iulie intrase pe o pantă descendentă. Scumpirea gazelor a fost principalul motiv de creștere a preţurilor. Economiştii cred că BNR nu va interveni prea curând pentru majorarea dobânzii-cheie. De la finalul anului trecut, de când inflaţia a revenit pe plus, Banca Naţională – care are ca mandat ţintirea inflaţiei – a intervenit de trei ori şi a majorat dobânda-cheie, de la 1,75% la 2,5%. O astfel de intervenţie scumpeşte creditul şi temperează, prin urmare, consumul ducând inflaţia în jos.

Căile Ferate ale Ruşinii, titrează Adevărul. După ce a stabilit recordul european la întârzieri ale trenurilor – 8 ani şi jumătate într-unul singur, CFR Călători a reuşit, în trei zile, trei recorduri: să trimită trenuri fără vagoane pentru a prelua sute de turişti cu biletele luate, să aibă trenuri care nu opresc în staţii, sau să staţioneze ore în şir sub explicaţia „de vină e natura“.

România Liberă consemnează că, potrivit unui proiect de act normativ al Consiliului General al Capitalei, debranşarea de la RADET nu mai este posibilă. Implicaţiile sunt imense, în condiţiile în care Bucureştiul este într-o situaţie-limită. În caz de criză, locatarii pot folosi alambicul de țuică pe post de centrală termică.

Jurnalul Naţional scrie că, la Terpezița, în Dolj, aproape că nu există fântână care să aibă apă curată. Sătenii au două opțiuni: ori se îmbolnăvesc, ori mor de sete. De ani de zile, era limpede că aici e nevoie de un sistem modern de aducțiune. În loc de asta, fostul primar a cheltuit banii pe înfrumusețat aceleași fântâni: vreo 30 de bucăți, multe puse în câmp, la cinci kilometri de sat.

Vânt de euro, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Naţionala de tineret, pregătită de Mirel Rădoi, a învins Bosnia cu 2 -0 şi este aproape de o calificare la turneul continental după o pauză de două decenii. Iannis Hagi a înscris un gol fabulos, pe stadioul din Ovidiu, direct din corner, ajutându-se de briza mării.