Prima pagină, 12 octombrie 2015

În Adevărul, experţii explică pelerinajul-fenomen la Sfânta Parascheva. Peste 50.000 de oameni au mers în weekend, la Iaşi, să se închine la raclă. Deşi preoţii susţin că, în preajma hramului de 14 octombrie, „rugăciunea e mai puternică“, cercetătorii cred că numărul mare de pelerini se explică şi printr-un scop turistic, fiind vorba de o excursie anuală.

PSD a intrat în epoca Liviu Dragnea, notează România liberă. Câştigător al şefiei partidului din postură de unic candidat, acesta îşi poate pune în practică planurile de reformare a partidului şi îşi poate îndepărta puţinii adversari rămaşi. Singurul motiv de suspans l-a reprezentat prezenţa. De numărul votanţilor depinde legitimitatea lui Liviu Dragnea ca nou preşedinte al social-democraţilor.

Jurnalul naţional anunţă că a expirat ultimatumul dat Executivului de profesori, nemulţumiţi de nivelul salariilor. Reprezentanții cabinetului Ponta nu au venit cu o soluție, astfel încât majorarea de 15% cerută de dascăli să poată fi aplicată de la 1 noiembrie.

Potrivit Ziarului Financiar, România rămâne prizoniera importurilor alimentare. Lipsa investiţiilor de amploare se vede în cifre. Anual, cheltuim peste 3 miliarde de euro pe alimente venite din străinătate şi exportăm de nici un miliard şi jumătate.

România s-a calificat la Euro 2016, titrează Gazeta sporturilor. Cu 3-0 împotriva Insulelor Feroe, tricolorii au obţinut locul 2 într-o grupă modestă. Constantin Budescu a netezit drumul naţionalei spre Franţa.