Prima pagină | 12 martie 2018

Adevărul observă schimbările bruşte ale vremii. În doar o săptămână, am trecut de la ger, la zile calde. Săptămâna va fi dominată de temperaturi ridicate, cu 10 grade peste normalul perioadei. Nu vor lipsi ploile, în majoritatea regiunilor ţării. În a doua jumătate a săptămânii, vremea va intra într-un proces de răcire, atrag atenţia meteorologii. Se menţine riscul de inundaţii şi avalanşe.

România Liberă analizează culisele congresului PSD. Liviu Dragnea şi-a impus apropiaţii la vârful partidului prin negocieri purtate din timp, lăsându-şi adversarii în minoritate. Unii dintre aceştia, precum Gabriela Firea sau Niculae Bădălau, s-au repliat încercând să nu mai fie asociați cu opozanţii liderului social-democrat. Au fost aleşi 16 vicepreşedinţi, opt bărbaţi şi tot atâta femei.

Jurnalul Naţional remarcă o recentă decizie a Curţii Constituţionale, de importanță majoră pentru toți proprietarii de câini din România. Instanța anulează obligația pe care stăpânii patrupedelor o au, prin lege, în prezent, de a-și identifica animalele, pe propria cheltuială, înainte de a le administra vaccinul antirabic. Condiționarea în acest fel a vaccinării risca declanșarea unei epidemii, deoarece mulți proprietari nu au bani să plătească identificarea.

Ziarul Financiar publică o statistic dureroasă. Discrepanţele în România sunt uriaşe. În judeţe precum Giurgiu sau Teleorman majoritatea angajaţilor lucrează la stat, iar restul au migrat. Astfel de judeţe nu au investiţii, iar analiştii se tem că ele nici nu vor veni vreodată. În schimb, cea mai mari rată de angajare este în Bucureşti, unde mai mult de jumătate din totalul locuitorilor sunt salariaţi.

Genialul Constantin Budescu a salvat, din nou, FCSB-ul antrenat de Nicolae Dică, observă Gazeta Sporturilor. Mijlocaşul a reuşit o bijuterie de gol, în victoria 2 la 1 contra FC Viitorul. Steliştii au început partida fără vreo idee de joc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS