Confidenţialitate

Prima pagină, 12 mai 2017

Adevărul observă că venirea şefului Comisiei Europene la Bucureşti i-a transformat pe politicieni din zmei în mieluşei, aceştia trecând peste toate criticile adresate Bruxelles-ului în ultimii ani. Cel mai bun exemplu este preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a uitat subit de ceea ce el numea ‘Înalta Poartă’ şi a lăudat, de la tribună, relaţia României cu instituţiile Uniunii Europene. La Parlament, Jean Claude Junker a avut parte de o primire călduroasă, pupându-se pe obraji, rând pe rând, cu Adrian Năstase, Victor Ciorbea şi Victor Ponta. Când s-a întâlnit cu Traian Băsescu, oficialul european l-a pupat pe chelie pe fostul preşedinte.

Potrivit României Libere, jumătate din turismul de pe litoral se face la negru. În fiecare an, se vorbeşte despre mai mult de 200.000 de turişti pe zi la malul mării. Doar că, din datele oficiale, aceştia nu ar avea unde să locuiască. Institutul Naţional de Statistică afirmă ca exista doar 84.625 locuri de cazare înregistrate. Ministerul Turismului plusează, dar tot nu depăşeşte pragul de 108.000. 

Jurnalul Naţional notează că suntem ţara europeană cu cele mai mari rezerve de cupru, însă industria prelucrătoare ne lipseşte. Am avut, dar am distrus-o după 1990, iar acum trimitem la export materie primă şi importăm produse prelucrate. Situaţia s-ar putea schimba însă în câţiva ani, dacă pe ruinele fostului combinat de la Zlatna se va construi o nouă unitate metalurgică pentru prelucrarea materialelor neferoase. Investiţia, potrivit unor surse, ar fi de circa 300 de milioane de euro.

Gazeta Sporturilor a fotografiat cupa pe care o vor ridica viitorii campioni ai Ligii I. Viitorul, FCSB şi Dinamo dau mâine bătălia finală. Cupa cântăreşte 15 kilograme, are un metru înălţime şi a costat 3.000 de euro.