Confidenţialitate

Prima pagină, 12 mai 2016

Adevărul scrie că magistraţii constituţionali au respins, ca inadmisibilă, a doua sesizare înaintată de jurnalistul  Liviu Avram faţă de alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. În termeni mai puţin juridici, „inadmisibil“ înseamnă că instanţa nici măcar n-au analizat dacă articolul de lege este constituţional sau nu, invocând că solicitantul nu candidează. La momentul depunerii reclamaţiei, Liviu Avram simulase, totuşi, o candidatură.

Potrivit României Libere, chiar dacă benzina s-ar da gratis, tot am plăti 2 lei şi jumătate pe litru. Statul român încaseaza circa 58% din preţul final.Potrivit ultimului buletin al Comisiei Europene, din vânzarea a 1.000 de litri de motorina, statului român îi revin peste 423 de euro, peste sumele încasate de Austria, Danemarca, Spania sau Polonia.

Ziarul Financiar observă că singurul producător autohton de petrol şi gaze revine pe câştig după primele trei luni din acest an. Petrom a înregistrat un profit de 288 milioane de lei în trimestrul I. Compania este pe plus şi la un baril de 27 de dolari.

Jurnalul Naţional scrie că, la plecarea de la conducerea Ministerului Culturii, Vlad Alexandrescu, i-a predat succesoarei mandatul şi o clădire păzită şi monitorizată la sânge, pe o jumătate de milion de euro. Cu trei zile înainte de demisie, Alexandrescu a încredinţat firmei Tehnoinstal SRL, după negocieri directe, un contract de monitorizare a sistemelor de alarmă ale ministerului, în valoare de peste 200.000 euro. Cu o săptămână înainte, tehnocratul contractase servicii de sute de mii de euro pentru paza sediului.

Gazeta Sporturilor scrie că Pompiliu Popescu, doctorul care  pregătit naţionala de fotbal timp de 26 de ani , părăseşte Federaţia lansând grave acuze. Potrivit lui, FRF este condusă prin şantaj şi presiune. Medicul susţine şi că selecţionerul Anghel Iordănescu l-a umilit în ultimele luni.