Prima pagină | 12 decembrie 2018

Potrivit Ziarului Financiar, Compania de Infrastructură Rutieră are programate tăieri de panglici pe final de an. Sunt aproape gata lucrările la ultimii 3 kilometri ai autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, astfel încât în acest weekend se va putea circula pe tronsonul de 6 kilometri dintre centura Capitalei şi strada Petricani. Tot până la finalul anului, ar mai putea fi deschise circulaţiei două loturi din A3, Târgu-Mureş – Câmpia Turzii de circa 13 kilometri. Marți, a fost recepţionat lotul de 10 kilometri dintre Ungheni şi Ogra. Astfel, România va ajunge la un total de 805 kilometri de autostradă.

Adevărul relateazp despre cazul fetiţei din Sighetu Marmaţiei, care – la cei 7 ani ai săi – dă lecţii de sexualitate pe vlogul personal. Nu mai puţin de 250.000 de oameni văzuseră până ieri filmarea Loredanei, postată pe YouTube sub titlul “Sunt virgină?“. Printre cei care au accesat vlogul micuţei se numără, însă şi autorităţile de la Protecţia Copilului care au anunţat că vor trimite astăzi o echipă la domiciliul copilului, pentru a verifica în întreţinerea cui se află fetiţa şi dacă este supravegheată corespunzător.

Jurnalul Naţional observă numărătoarea inversă pentru amnistie și graţiere. După mai multe şedinţe ale social-democraţilor în care subiectul nu a fost vreodată tranşat, mult disputata ordonanţă ar putea deveni realitate. Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunţat, pentru prima dată oficial, că, la propunerea sa, o discuție despre amnistie şi graţiere va avea loc săptămâna viitoare, la o nouă ședință a Comitetului Executiv.

România Liberă publică un interviu cu doctorul Dorin Sarafoleanu, specialist ORL. Profesorul spune că automedicaţia, antibioticele luate în exces şi superigiena au dus la distrugerea unor bacterii prietenoase omului şi la creşterea rezistenţei acestora. Clostridium difficile este un adevărat monstru care pune stăpânire pe comunitatea intraspitalicească.

Gazeta Sporturilor notează că România are nevoie de un egal cu Ungaria, în confruntarea de miercuri seară de la Campionatul European de handbal feminin. Marți, naţionala tricoloră a învins greu Spania, cu 27 la 25.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS